Λάρισα

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης απαντά για την πρόσληψη Ξηρομερίτη

Απάντηση – διευκρίνιση από τη δημοτική Αρχή του δήμου Τεμπών, ως προς την πρόσληψη αμισθί ειδικού συμβούλου.

«Κατανοούμε την αγωνία και την προσπάθεια της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για προάσπιση των μελών της επαγγελματιών δημοσιογράφων και δηλώνουμε ότι σεβόμαστε τον ρόλο του δημοσιογράφου σεβόμενοι κάθε επαγγελματικό δικαίωμά τους και το έχουμε αποδείξει και στην πράξη με την όλη συνεργασία μας από τα χρόνια της αντιπολίτευσης μέχρι και σήμερα από τη θέση της συμπολίτευσης. Τώρα στο δια ταύτα για το οποίο μας εγκαλείτε. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και να δηλώσουμε ότι ουδέποτε σκεφθήκαμε να παρακάμψουμε το σεβαστό και πολύτιμο έργο του δημοσιογράφου και μάλιστα σε μια εποχή που η ανεργία κτυπάει όλο και περισσότερο το επάγγελμα του.

Να διευκρινίσουμε λοιπόν για να μην υπάρχουν σκιές και παρεξηγήσεις, ο αμισθί ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Τεμπών Κος Μάριος Ξηρομερίτης αναλαμβάνει ΜΟΝΟ και το τονίζουμε υποστηρικτικά του Δημάρχου σε θέματα: Ιατρικά και Αυτοδιοικητικά, χωρίς καμία φυσικά σχέση με δημοσιογραφική υπηρεσία ή εργασία. Τα καθήκοντά του ως εξειδικευμένος σύμβουλος είναι, σε ζητήματα στον επιστημονικό χώρο της υγείας και της Αυτοδιοίκησης, την οποία έχει υπηρετήσει και συνεχίζει να υπηρετεί. Αναφορικά λοιπόν με αυτά τα εξειδικευμένα καθήκοντα και ότι συνεπάγεται από αυτά, αναφέρεται στην απόφαση του Δημάρχου.

Όπως γνωρίζετε η πρόσληψη αμισθί ειδικού συμβούλου και ο τρόπος ανάθεσής του προβλέπεται στο άρθρο 11 παρ. 4 του Νόμου 4764/2020 και αυτό ακριβώς πράξαμε. Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά, όταν αποφασίσουμε τη σύσταση γραφείου τύπου στο Δήμο μας, θα στελεχωθεί με επαγγελματίες δημοσιογράφους του χώρου σας».

Previous ArticleNext Article