Λάρισα

Ο Χρήστος Κέλλας στην 29η Agrotica

«Η δυναμική συνεταιρισμών, συλλογικών αγροτικών σχημάτων, παραγωγών και εκθετών, που με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα και στη Διεθνή Έκθεση Agrotica, όπου χτυπά η καρδιά της αγροτικής οικονομίας, σηματοδοτεί την ισχυρή ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού κλάδου στη χώρα μας.

Συγχρόνως, στέλνει ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για τον πρωτογενή τομέα, παρά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στη διεθνή οικονομία, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία».

Αυτά δήλωσε, από την Agrotica της Θεσσαλονίκης, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής νομού Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους της Έκθεσης και να συνομιλήσει με παραγωγούς, συνεταιριστές, εκπροσώπους εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό κλάδο, καθώς και φορέων του συνόλου της αλυσίδας παραγωγής – μεταποίησης – εμπορίας προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσία εκθετών, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όπως και από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, εστιάζοντας στο έντονο ενδιαφέρον σε ζητήματα τεχνογνωσίας, έξυπνης γεωργίας και καινοτομίας.

«Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, προδιαγράφεται ευοίωνο, καθώς η υψηλή ποιοτική αξία, η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητά των προϊόντων μας, σε συνδυασμό με τη βούληση της κυβέρνησής μας, για στήριξη και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον για τους παραγωγούς μας.

Ο πρωτογενής τομέας συνιστά  πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και παράγοντα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα, ο οποίος στη συνέχεια εστίασε στην κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας:

«Με στοχευμένα μέτρα, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, που προκύπτουν από την εισαγόμενη κλιματική και ενεργειακή κρίση και με όπλο τη νέα ΚΑΠ και σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του αγροδιατροφικού τομέα, παρέχουμε στους νέους ανθρώπους, την γνώση και τα εφόδια που χρειάζονται για να πρωταγωνιστήσουν στη νέα εποχή».

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, επεσήμανε, ακόμη, τη συμβολή των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, στη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, αναφέροντας:

«Χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο Αναπτυξιακός νόμος, τα Σχέδια Βελτίωσης και τα  προγράμματα Νέων Αγροτών, βρίσκονται στη διάθεση των παραγωγών μας, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος, με βάσει τις διεθνείς πολιτικές και εμπορικές εξελίξεις.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, διαπίστωσα το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων για αγροτικά μηχανήματα και πρακτικές, που οδηγούν σε περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Τους διαβεβαιώνω ότι στην αναπτυξιακή πορεία, που έχουν χαράξει, δεν είναι μόνοι.

Προσωπικά, στηρίζω κάθε δράση και ενέργεια των δυναμικών Συνεταιρισμών, που διαθέτει ο θεσσαλικός κάμπος, ενώ σε αγαστή συνεργασία μαζί τους και με συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεπερνούμε εμπόδια και εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, έκανε ειδική αναφορά στη λαρισαϊκή παρουσία στην έκθεση, η “οποία κέρδισε τις εντυπώσεις”, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, δηλώνοντας:

«Η επιβλητική παρουσία παραγωγών, συνεταιριστών και εκθετών από το νομό μας, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, που προσδίδουν ισχυρό αναπτυξιακό χαρακτήρα στον πρωτογενή τομέα της Λάρισας. Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε ο νομός μας να καθιερωθεί ως η κορωνίδα του αγροτικού κόσμου της χώρας».

Previous ArticleNext Article