Λάρισα

Ο Χρήστος Κέλλας στη Φαλάνη, για το δημοτικό σχολείο

Συνεργασία για την ανέγερση νέου κτιρίου και την αποκατάσταση των ζημιών στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου και τον πρόεδρο της ΤΚ, στο σχολικό συγκρότημα της Κοινότητας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ανέλυσε με τους συνομιλητές του τα βήματα, που πρέπει να γίνουν, σε σχέση με την ανέγερση νέου σχολείου, μετά και τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών» (ΚΤΥΠ), Αθανάσιο Γιάνναρη, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Αθήνα.

Καταρχάς, έγινε αναφορά στα αποτελέσματα της αυτοψίας, που πραγματοποίησε στο σχολικό συγκρότημα της Φαλάνης κλιμάκιο της ΚΤΥΠ, το οποίο εισηγήθηκε, αφενός, την αποκατάσταση και ενίσχυση του πέτρινου κτιρίου και, αφετέρου, την κατεδάφιση του κτιρίου επέκτασης και του γυμναστηρίου, στη θέση των οποίων θα χτιστεί νέο σχολείο.

Ακολούθως, επισημάνθηκε πως η ανέγερση του κτιρίου προϋποθέτει τη σύνταξη σύγχρονου κτιριολογικού προγράμματος και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από κάθε πιθανό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν στην κλιμάκωση των ενεργειών για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη.

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αποχωρώντας από τον χώρο του σχολείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τους πολίτες της Φαλάνης, με τους οποίους γνωριζόμαστε χρόνια και με τους περισσότερους συνδεόμαστε και με προσωπική φιλία, πραγματοποιήσαμε μια παραγωγική συνάντηση για την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας της ΚΤΥΠ και η διεξοδική ενημέρωση, που είχα την προηγούμενη εβδομάδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας, μας δίνουν τη δυνατότητα να καθορίσουμε τις απαραίτητες συνέργειες, προκειμένου να υπάρξει ωρίμανση του έργου και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Όλες και όλοι μαζί, θα συμβάλλουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ώστε τα παιδιά μας να αποκτήσουν το σχολείο που τους αξίζει και δικαιούνται».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη, συμμετείχαν, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο πρόεδρος Ρένος Καρυώτης, η γραμματέας Χριστίνα Λιούπα, ο ειδικός Γραμματέας Κώστας Βαχούλης και τα μέλη Κατερίνα Κόκκινου και Σπύρος Δεμίρης καθώς και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ιφιγένεια Λάππα και ο πρόεδρος της ΤΚ Φαλάνης Κώστας Λυγούρας.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Επ’ ευκαιρία της γιορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τη μνήμη των οποίων τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και οι άνθρωποι των γραμμάτων, ο Χρήστος Κέλλας ευχήθηκε από καρδιάς σε όλο τον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο, “υγεία, δύναμη, διαύγεια και επιτυχίες”.

Previous ArticleNext Article