Λάρισα

Ο Χρήστος Κέλλας με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας

Συνάντηση για τα προβλήματα των νεφροπαθών, είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μπυριτζά, και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας, Αλκιβιάδη Κωνσταντίνου, Σπύρο Λέζα και Γιάννη Παπακώστα, στο πολιτικό γραφείο του, στη Λάρισα.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν στην ανάγκη στελέχωσης της νεφρολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) με νεφρολόγο, δεδομένου ότι στην κλινική υπηρετεί μόνο ένας ιατρός.

Ο Χρήστος Κέλλας επικοινώνησε αρμοδίως με το υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Νοσοκομείου, Γρηγόρη Βλαχάκη, ζητώντας την άμεση κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί, και ενημερώθηκε πως κινήθηκε η διαδικασία αντικατάστασης.

Ο Λαρισαίος ιατρός και τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν ζητήματα των νεφροπαθών σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και την πορεία των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των κρατών μελών του ΟΟΣΑ σε αριθμό μεταμοσχεύσεων και στη δωρεά οργάνων.

Ο Χρήστος Κέλλας συμφώνησε ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με οργανωμένες δράσεις απ’ την πλευρά της Πολιτείας, στο πλαίσιο συνεργειών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο με φορείς, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών και οι σύλλογοι νεφροπαθών ανά νομό.

Τέλος, το προεδρείο των νεφροπαθών επέδωσε στον Λαρισαίο πολιτικό πρόσκληση για εκδήλωση σχετικά με τη δωρεά οργάνων, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας για τη συνεργασία και δήλωσε ότι τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό τους.

Previous ArticleNext Article