Αθλητισμός

Ο Αλέξης Κούγιας μηνύει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχο

Με μια προσωπική του δήλωση ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ.Αλέξης Κούγιας γνωστοποιεί πως πρόκειται να υποβάλλει μήνυση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τάχο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Μου απέστειλαν μία άκρως συκοφαντικού περιεχομένου για μένα ανάρτηση, του παντελώς άγνωστου εις εμέ προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος έμαθα ότι λέγεται Τάχος.

Δεν τον γνωρίζω, ούτε σαν όνομα, ούτε τι ηλικία έχει, ούτε πως είναι στην εξωτερική εμφάνιση, ούτε τι εργασία έκανε πριν γίνει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων.

Εάν τον δω στον δρόμο δεν τον γνωρίζω.

Επειδή θα του υποβάλλω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή για την αποζημίωση μου δεν γνωρίζω εάν έχει ή είχε την παραμικρή σχέση με την ΑΕΛ, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες με εξαίρεση εμένα και την οικογένεια Καντώνια και τους διαδόχους τους στην πρώτη ΑΕΛ, Παλαιοχωρλίδη και Σαμαρά, την πτώχευσαν όλοι αφήνοντας την με εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη και συμπολίτες μας Λαρισαίοι έχασαν τις περιουσίες τους από το Δημόσιο και τους εκατοντάδες πιστωτές.

Θα του γνωστοποιήσω λοιπόν τα εξής:

1. Την δεκαετία του 1985-1995 ως συνέταιρος με τον αείμνηστο Πέτρο Θεοδωρίδη πήραμε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης από την Β’ Εθνική με 1.000 περίπου οπαδούς και εάν δεν μας «έκλεβε» ο παντοδύναμος τότε Βαρδινογιάννης τουλάχιστον δύο πρωταθλήματα, θα είχαμε κατορθώσει το ακατόρθωτο, γεμίζοντας κάθε Κυριακή το Καυτατζόγλειο με 30.000 οπαδούς, αφήνοντας μηδενικά χρέη και εισπράττοντας από τον Μυτιληναίο 1.200.000.000 δραχμές χρήματα μηδαμινά, αφού σε λίγες ημέρες ο Μυτιληναίος πούλησε τον Κωνσταντίνου 2.500.000.000 δραχμές στον Παναθηναϊκό, τον Ταυλαρίδη 1.000.000.000 δραχμές στην γαλλική Λίλ και τον Κυριαζή στην Ιταλία 800.000.000 δραχμές και την ομάδα σε θέση της Ευρώπης.

2. Παρέλαβα τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2004 στην Δ’ Εθνική, χωρίς ούτε έναν ποδοσφαιριστή, με χρέη 14.000.000€ κατόπιν προσκλήσεως του σήμερα Περιφερειάρχη Ιωαννίνων, του Δημάρχου Ιωαννίνων, του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και των οργανωμένων Blue Vayeros, κέρδισα τα πρωταθλήματα της Δ’ και Γ’ Εθνικής, εξαφάνισα τα χρέη και παρά τον λυσσώδη πόλεμο του Κόκκαλη και του Γκαγκάτση τον έφτασα δύο χρονιές στο να ανέβει στην Super League 1 στην Β’ Εθνική χάνοντας την άνοδο για ένα βαθμό, το 2007 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη και του Ριβάλντο σε διπλούς αγώνες και λόγω οικογενειακών προβλημάτων και των δύο παιδιών μου τον πούλησα το 2008 στον Χριστοβασίλη, χωρίς ένα ευρώ χρέος, εισπράττοντας 3.700.000€, αφήνοντας 30 παίκτες στο δυναμικό του με 4ετή και 5ετή συμβόλαια, από τους οποίους ο Χριστοβασίλης πουλώντας τους εισέπραξε περισσότερα από 7.000.0000€.

3. Αγόρασα την Παναχαϊκή από ένα Μακρή τον Ιανουάριο του 2009, ενώ ήταν 5 χρόνια στην Γ’ Εθνική και είχε χρέη 3.300.000€ και κατάφερα μέχρι το 2015 που την χάρισα για να αγοράσω την ΑΕΛ, να κατακτήσω το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να είναι δύο φορές δεύτερη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και έχασε την άνοδο από την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, την Καλλονή και τον Πλατανιά έχοντας απέναντι μου όλη την εγκληματική οργάνωση του Koriopolis, ενώ συγχρόνως μηδένισα τα χρέη αφήνοντας περίπου 800.000€ ρυθμισμένα σε 100 δόσεις.

Ανακατασκεύασα το εγκαταλελειμμένο από το 2003 ιστορικό γήπεδο της Παναχαϊκής δαπανώντας περισσότερα από 600.000€, ας πάρει τηλέφωνο τον φίλο του κομμουνιστή Δήμαρχο της Πάτρας Πελετίδη για να μάθει.

Έφτιαξα προπονητικό κέντρο 60 στρεμμάτων στην Εγλυκάδα με όλα τα σύγχρονα μέσα και μόλις αποχώρησα από την Παναχαϊκή τον Ιούλιο του 2015 παίρνοντας μαζί μου μόνο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και χωρίς να εισπράξω ούτε ένα ευρώ, με αυτούς την επόμενη χρονιά κατακτήσαμε με την ΑΕΛ το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με 10 βαθμούς διαφορά.

Από τότε που έφυγα το 2015 η Παναχαϊκή έχει πτωχεύσει δύο φορές και τώρα αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ενώσεως Αχαΐας – Ηλείας με τα Βραχνέικα, την Βάρδα, την Γαστούνη και την Μανωλάδα.

Τώρα όσον αφορά την παρουσία μου στην ΑΕΛ και αν είμαι αντάξιος της θέλω να του κάνω γνωστά τα εξής:

Αγόρασα τις μετοχές της ΑΕΛ στις 25/7/2015, αγοράζοντας συγχρόνως και το προπονητικό κέντρο στα Δένδρα Τυρνάβου πάνω στο οποίο υπήρχε διαλυτική αίρεση 20 ετών και το οποίο ανήκε στη ουσία στον Δήμο Τυρνάβου.

Εξόφλησα χρέη προς πρώην ποδοσφαιριστές και προς το ΙΚΑ.

Εξόφλησα χρέη 35.000€ προς το γήπεδο Αλκαζάρ.

Βρήκα την ΑΕΛ μόνο με ένα συμβόλαιο ποδοσφαιριστή του Μπανούση.

Βρήκα την ΑΕΛ χωρίς γήπεδο με τον Καλογιάννη τον φίλο του Τάχου και τον Κωσταρόπουλο τον φίλο του Καλογιάννη, πρόεδρο της επιτροπής σταδίου να με διαβεβαιώνουν μαζί με έναν Σωτήρη Μάρκου που εμπιστεύτηκα, ότι το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο για χρήση από ανθρώπους και θα θρηνήσουμε θύματα, οδηγώντας με στον ευεργετηθέντα από τον Δήμο Λαρισαίων, την ερασιτεχνική ΑΕΛ και τους οργανωμένους οπαδούς, Πηλαδάκη στον οποίο πλήρωσα σε πέντε χρόνια 2.200.000€ για να χρησιμοποιήσω το ιδιόκτητο γήπεδο του, για να βλέπουν ποδόσφαιρο στην Λάρισα οι ψηφοφόροι του Δήμου Λαρισαίων και οπαδοί της ΑΕΛ, το οποίο απέκτησε χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το οικόπεδο λαμβάνοντας δάνειο από τον κολλητό του Βγενόπουλο 48.000.000€ από τα οποία δαπάνησε μόνο 12.000.000€ για το γήπεδο.

Δαπάνησα 150.000€ για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα δύο φορές στο AEL FC ARENA.

Δαπάνησα 100.000€ για να ανακατασκευάσω και επιπλώσω με δερμάτινους καναπέδες το Queen’s Café Restaurant του AEL FC ARENA, τοποθετώντας και 10 τεράστιες τηλεοράσεις.

Κατασκεύασα μπουτίκ και καφέ στο AEL FC ARENA.

Δαπάνησα 600.000€ μέχρι σήμερα για να ανακατασκευάσω, με την βοήθεια του προέδρου του ΕΑΚΛ Γιάννη Κουρδή, της Επιτροπής Σταδίου, του Κώστα Αγοραστού και του Λευτέρη Αυγενάκη, το ιστορικό Αλκαζάρ, αλλά και το προπονητήριο των Δένδρων.

Αγόρασα δύο πούλμαν, κατασκεύασα και ίδρυσα ραδιοφωνικό σταθμό το AEL Radio 104,8.

Κατασκεύασα μπουτίκ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης δίπλα στα δικαστήρια.

Τίμησα την ΑΕΛ, την ιστορία της και την Αελική Ιδέα όσο κανείς άλλος ιδιοκτήτης διοργανώνοντας δεκάδες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και γράφοντας κοινωνικά συνθήματα στην φανέλα της.

Η ομάδα έχει αυτή την στιγμή 34 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων 30 Έλληνες, τους μισούς Λαρισαίους.

Η ομάδα στα 7 χρόνια που είμαι ιδιοκτήτης της έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με 10 βαθμούς διαφορά ανεβαίνοντας στην Super League 1 μετά από 5 χρόνια.

Η ομάδα αγωνίστηκε 5 χρόνια ανελλιπώς στην Super League 1, φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος χάνοντας την πρόκριση στον τελικό στο 97’ λεπτό.

Φέτος βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Αυτό το συκοφαντικό και ψευδές που έγραψε για το ποδοσφαιρικό μου παρελθόν ο κ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα κληθεί να το αποδείξει και στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια (η συκοφαντική δυσφήμιση είναι κώλυμα εκλογιμότητας), αλλά πρέπει να μάθει εάν δεν το γνωρίζει ότι μετά από 47 χρόνια δικηγορίας ως ο κορυφαίος ποινικολόγος της Ελλάδος με περιουσία η οποία ξεπερνά τα 50.000.000€, 28 ακίνητα και φορολογητέα έσοδα την δεκαετία 2010-2020 19.000.000€, ούτε δανείστηκα ποτέ έστω και ένα ευρώ από οποιονδήποτε, ούτε εκβίασα δημοτικές αρχές με χεσμένους δημοτικούς συμβούλους για να μου χαρίσουν γη και να κάνω ιδιόκτητο γήπεδο με δανεικά και αγύριστα χρήματα του Ελληνικού λαού, ούτε θα κάνω «τρέλες» παίρνοντας παίκτες που δεν μπορώ να πληρώσω για να πάρω ένα κύπελλο και μέσα σε δύο χρόνια να πτωχεύσω την ομάδα και να αφήσω χρέη 19.000.000€ και μετά να παίζει με τα χωριά της Θεσσαλίας και της βορειοδυτικής Μακεδονίας.

Λάθος πρόσωπο επέλεξε ο Τάχος να κάνει τον ψευτόμαγκα στο ακροατήριο του και θα το καταλάβει στα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση περιμένω από την δημοτική παράταξη να μου παρουσιάσουν έναν φίλο τους αξιόπιστο και παραλή επενδυτή που να είναι αντάξιος της ΑΕΛ και να της ξαναδώσει Πρωταθλήματα και Κύπελλα, μήπως και αυτοί επιτέλους εμφανιστούν στο Αλκαζάρ πληρώνοντας και κανα 10άρικο ώστε να μου δώσουν και μένα τα χρήματα μου, αλλά μα βγάλουν και καμία φωτογραφία οι κ.κ. Καλογιάννης και Τάχος.

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τάχος το φυσάει το χρήμα και έχει βγάλει πολλά χρήματα από την δουλειά του, δεν ζει από τον μισθό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, πιθανότατα τα διαθέτει σε φιλανθρωπίες και φτωχούς ανθρώπους, γιατί αυτού του είδους η κριτική στο πρόσωπο μου και τα χρήματα που διαθέτω στην ΑΕΛ και στις ομάδες στο παρελθόν παραπέμπει σε κροίσο και μεγαλοεπιχειρηματία.

Η ανάρτηση του κ. Τάχου:

«Η αλήθεια είναι ο,τι αυτή η ιδιοκτησία δεν μπορεί να φτιάξει μια μεγάλη ΑΕΛ, ούτε τίτλους να φέρει ούτε Ευρώπη να παίξει. Όπου πήγε οι ομάδες του κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δυστυχώς για αυτόν και για εμάς αυτή είναι μια πικρή αλήθεια που πρέπει να αποδεχθεί και να αποδεχθούμε. Καληνύχτα σας»

Previous ArticleNext Article