Λάρισα

O Μάξιμος εκπρόσωπος του Κυριάκου στην επέτειο Εθνικής Αντίστασης

«Αυτό που χρειάζεται η εποχή μας, όπως και στα δίσεκτα χρόνια της κατοχής, είναι όλοι, ενωμένοι, να συμφωνήσουμε επιτέλους σε έναν κοινό δρόμο εξόδου από την κρίση, μακριά από ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Έναν δρόμο που θα προσδώσει εκ νέου στη χώρα ισχύ και κύρος και στους Έλληνες αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον». Τα παραπάνω τόνισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στην Εθνική Αντίσταση 1941-1944, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ακόμη τα εξής:

«Σήμερα καταθέσαμε τον οφειλόμενο σεβασμό στους προγόνους μας που στα δίσεκτα χρόνια της κατοχικής σκλαβιάς, έναντι τριών μάλιστα εισβολέων, πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας. Ο ελληνισμός απέδειξε κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ότι είχε τις ηθικές δυνάμεις να αντιταχθεί στον κατακτητή και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους λαούς που δέχθηκαν την επίθεση των ναζιστών και φασιστών. Τα φωτεινά διδάγματα εκείνης της περιόδου, όταν ενωμένοι οι Έλληνες με μοναδικό κίνητρο τη φιλοπατρία θυσιάζονταν για το υψηλό ιδανικό της λευτεριάς του έθνους μας μας, πρέπει να μας καθοδηγούν στο διηνεκές.

Ιδιαίτερα σήμερα, που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία, με πολλαπλές απειλές εναντίον της εδαφικής μας κυριαρχίας αλλά και της ίδιας της ελληνικής ταυτότητας, η αρραγής ενότητα του λαού μας, κάτω από το λάβαρο του αγνού πατριωτισμού, είναι προαπαιτούμενο της επιτυχούς αντιμετώπισης των κινδύνων. Οι ψευδείς διχασμοί και η τεχνητή πόλωση δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Ελλάδα».

Previous ArticleNext Article