Λάρισα

«Νύχτα μάχης» χθες βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Με συγκλονιστικό τρόπο περιέγραψε την χθεσινή εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής.

«Ήταν η πιο δύσκολη μέχρι στιγμής εφημερία με πολλές εισαγωγές και μεγάλη βαρύτητα στα περιστατικά που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Πλέον δεν υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως όπως φαίνεται «υπάρχουν πολλοί Λαρισαίοι που αυτή τη στιγμή νοσούν, είτε στα σπίτια τους, είτε σε ιδρύματα, είτε σε χώρους που φιλοξενούνται ηλικιωμένοι. Άνθρωποι που είναι θετικοί και οι οποίοι όσο περνάνε οι μέρες έρχονται στο νοσοκομείο με όλο και πιο σοβαρά συμπτώματα. Υπάρχει εικόνα μεγάλης διασποράς στη Λάρισα», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Την μείωση των κρουσμάτων θα αργήσουμε να τη δούμε σε επίπεδο νοσηλείας. Είναι διαφορετικό να έχουμε 200 κρούσματα σε 25αρηδες και διαφορετικό να έχουμε 85 κρούσματα σε ηλικιωμένους», σημείωσε ο κ. Μπαμπαλής, ο οποίος ενημέρωσε πως «η πλειοψηφία των χθεσινών περιστατικών ήταν ηλικιωμένοι, ωστόσο νοσηλεύσαμε και πολύ πιο νέους και μάλιστα είχαμε εισαγωγή και 30χρονου στην εντατική».

Τέλος μιλώντας για τις αντοχές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δήλωσε πως «αντέχουμε σαν γιατροί, ωστόσο οι υποδομές έχουν φτάσει στα όρια τους. Δεν μπορούμε να νοσηλεύσουμε άλλους αν συνεχιστεί ο ίδιος αριθμός των κρουσμάτων»

 

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article