Λάρισα

Ντοκιμαντέρ για τον Πλαταμώνα τραβηγμένο το 1980!

Κι όμως πέρασαν 42 χρόνια από τότε που η ΕΡΤ είχε βρεθεί στον Πλαταμώνα γυρίζοντας ένα ντοκιμαντέρ το οποίο πλέον φιλοξενεί στην διαδικτυακή της αρχειοθήκη. Ένα ντοκιμαντέρ που αφιέρωνα χρόνο στο κάστρο και γενικά στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την περιγραφή μέσα από το ντοκιμαντέρ «ξεναγούμαστε στα όμορφα τοπία, στα δάση, στη θάλασσα, και στα βουνά της περιοχής. Από το 1960 που έγινε ο διεθνής δρόμος αυξήθηκε ραγδαία η τουριστική κίνηση στον Πλαταμώνα, και όλοι οι κάτοικοι ασχολούνται με αυτόν τον τομέα. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι η πολιτεία δεν ενισχύει καθόλου τον τόπο και δεν τους βοηθάει να προοδεύσουν. Ηλικιωμένοι κάτοικοι μιλούν για το πώς ήταν το μέρος παλιότερα, και πώς έγινε τα τελευταία χρόνια που συγκεντρώνει πάνω του μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Εκφράζουν, λοιπόν, τις απαιτήσεις τους από το κράτος. Αγρότες και ψαράδες εξηγούν πόσο δυσκολεύει την καθημερινή τους εργασία η αδιαφορία που επιδεικνύει, κατά τη γνώμη τους, η πολιτική ηγεσία της χώρας».

Το ντοκιμαντέρ το οποίο διαρκεί περίπου 22 λεπτά, μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ https://archive.ert.gr/72431/ . Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Larissanet.gr είναι στιγμιότυπα οθόνης από το βίντεο.

larissanet.gr

Previous ArticleNext Article