Ελασσόνα

Νίκος Ευαγγέλου: Με πυξίδα το ‘21 οι Έλληνες μπορούν ξανά ν’ αλλάξουν τον κόσμο

Έχουν περάσει περισσότερα από 200 χρόνια από την ημέρα που οι Έλληνες ξεκίνησαν την επανάσταση ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Από την στιγμή εκείνη έγραψαν ιστορία και με τις θυσίες τους και την αυταπάρνησή τους ενέπνευσαν, όχι μόνο τις επόμενες γενιές Ελλήνων, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα λίγοι τότε πίστευαν στην επιτυχία του αγώνα.

Ο ιστορικός έχει χαρακτηρίσει την Ελληνική Επανάσταση ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Ευρώπης, αφού τα αποτελέσματά της επέφεραν τεράστιες αλλαγές που έχουν αντίκτυπο μέχρι και στις ημέρες μας.

Η Επανάσταση του 1821 δείχνει πως οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά -ίσως και περισσότερα απ’όσα πιστεύουν- όταν ομονοούν και συνεργάζονται για το κοινό καλό της πατρίδας.

Παίρνοντας το μήνυμα της σημερινής ημέρας, θα έλεγε κανείς πως οι Έλληνες μπορούν να γράψουν ξανά ιστορία, πρωταγωνιστώντας απέναντι στις προκλήσεις της νέας εποχής, κάνοντας την δική τους επανάσταση, στο χώρο της τεχνολογίας και των νέων δεξιοτήτων. Η Ελληνική Επανάσταση του ‘21 μας διδάσκει πως δεν υπάρχουν ορίζοντες στα όνειρα και στους στόχους.

Νίκος Ευαγγέλου 

Πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – Επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε»

 

Previous ArticleNext Article