Ελασσόνα

Νίκησε τον καρκίνο και τον μαραθώνιο! – Από τη Λάρισα ο πατέρας της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου που μεγάλωσε στην Ελασσόνα, μιλά και συγκινεί

Πανελλήνια συγκίνηση έχει σκορπίσει η χθεσινή νικήτρια του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η οποία πριν δύο χρόνια, λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Η 26χρονη αθλήτρια δε το έβαλε ποτέ όμως κάτω, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε, και να τερματίσει πρώτη με χρόνο 2.46.01, επίδοση που αναμένεται να τη φέρει στις 20 κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

«Είναι λες και ζω ένα όνειρο», ήταν οι πρώτες κουβέντες της μετά τον τερματισμό της.

Λίγοι όμως γνωρίζουν πως η 26χρονη αθλήτρια που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, συνδέεται άρρηκτα με την πόλη της Λάρισας, καθώς ο πατέρας της εργάζεται και διαμένει μόνιμα στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με τον πατέρα της Βασιλικής, Βασίλη Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος μας μετέφερε τα συναισθήματα του για το σπουδαίο επίτευγμα της κόρης του, ενώ παράλληλα έστειλε και το μήνυμα του προς όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

“Είμαι περήφανος για το σπουδαίο επίτευγμα που κατάφερε η κόρη μου, όπως και για το μεγαλείο ψυχής που διαθέτει, καθώς το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν δύο χρόνια δεν την λύγισε, πάλεψε και κατάφερε να το ξεπεράσει, δείχνοντας πως ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να μην το βάλει ποτέ κάτω” ήταν τα πρώτα λόγια του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου σχετικά με τα συναισθήματα που του γέννησε η νίκη της κόρη του στο Μαραθώνιο.

Όσον αφορά το πως βίωσε τα τελευταία δύο χρόνια που η Βασιλική αντιμετώπισε το μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, ο κ. Βασίλης τόνισε πως “ήταν δύσκολα, καθώς μιλάμε για μια ασθένεια που κατά 70 με 80% είναι ανίκητη. Ωστόσο, η Βασιλική έβαλε στόχο ζωής να το ξεπεράσει και τα κατάφερε, είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ δυνατός ψυχικά και μας εμπνέει όλους”.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έστειλε παράλληλα το μήνυμα του προς όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή κάποιο πρόβλημα υγείας. “Δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω στις δύσκολες στιγμές, και πάντα να σκεφτόμαστε το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς μόνο με θέληση και ελπίδα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επιτύχουμε στη ζωή”.

Τέλος, ο κ. Βασίλης συγχάρηκε όλους τους αθλούμενους που συμμετείχαν στον χθεσινό κλασικό μαραθώνιο, ενώ υπογράμμισε πως η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει και να βοηθήσει πιο ενεργά τους αθλητές.

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article