Αθλητισμός

Νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΟΕ και κορυφή για τον Οικονόμο (ΦΩΤΟ)

Νικητής στέφθηκε στο μεγάλο τοπικό ντέρμπυ ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος ύστερα από μία αναμέτρηση πλούσια σε εναλλασσόμενα συναισθήματα επικράτησε του ΠΟ Ελασσόνας με 2-1 και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από το πάθος – σε αθλητικά πλαίσια – των ποδοσφαιριστών αλλά και την μεγάλη προσέλευση φιλάθλων στην κερκίδα, στοιχεία που δικαίωσαν την δυναμική των δύο αντιπάλων.
Στο 16′ το “Γεώργιος Μητσιμπόνας” …πήρε φωτιά, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σεμερτζίδης πάσαρε στον “πανταχού παρόντα” Μιχάλη Αυλογιάρη που εξ επαφής έστειλε την μπάλλα στα δίχτυα του Γούπου (1-0).Στην φάση αυτή, σημειώθηκε η διαμαρτυρία από πλευράς φιλοξενουμένων για το αν συνέτρεχε περίπτωση οφσάιντ αλλά ο ευρισκόμενος στην ευθεία α’ βοηθός έδειξε να ελέγχει απόλυτα τις θέσεις των αμυνομένων και ειδικά του Λαγού.
Στο 30′ οι “πράσινοι” πλησίασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Δραχαλίβα να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γούπο που απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του σε κόρνερ, ενώ στο 35′ καταλογίστηκε πέναλτυ υπέρ των Ελασσονιτών σε μαρκάρισμα του Γκαντούνα επί του Μουλτσιά, λίγο πριν την τελική γραμμή.Ύστερα από ένα δίλεπτο διαμαρτυριών, ο Κώστας Τσιάκος εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1, παρά την προσπάθεια του Νούσια.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνέχισε να είναι ανοικτό σε οποιαδήποτε εξέλιξη αλλά στο 69′ τα δεδομένα άλλαξαν καθοριστικά με τον Δημήτρη Ματούλα να εκτελεί απ’ευθείας κόρνερ από αριστερά και να ξεγελά τον επί πολλά χρόνια συμπαίκτη του στον ΠΟΕ Γούπο, γράφοντας το τελικό – όπως έμελλε να αποδειχθεί – σκορ 2-1.Στο 89′, πάντως, οι Ελασσονίτες έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν και πάλι από την “βούλα” των 11 μέτρων, όταν υποδείχθηκε παράβαση σε παίξιμο της μπάλλας με το χέρι από τον Κατσιαντώνη.Αυτή την φορά, όμως, ο Νούσιας απέκρουσε βγαίνοντας νικητής στην μονομαχία του με τον Μουλτσιά, διατηρώντας τελεσίδικα την επικράτηση της ομάδας του.
Με επιτυχία διαχειρίστηκαν τις ισορροπίες του αγώνα ο διαιτητής Θωμάς Μπουρουζίκας και οι βοηθοί του Θωμάς Βαλιώτης – Δημήτρης Δίχρης.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης): Νούσιας, Μιφτάρι, Ηλ.Γκαντούνας (65′ Ντούφας), Αυλογιάρης, Γανός, Αθανασούλης, Στ.Δραχαλίβας (57′ Μπουμπουνάρας), Κατσιαντώνης, Σεμερτζίδης, Ματούλας, Γκαραλιάκος (46′ Τσούτσας).
ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Κριεζής (72′ Ζαγκλιαβός), Κορτσάρι, Λαγός, Περτζιόνι (72′ Κουκούλης), Καραμούλας, Γκαμπέτας, Καραγκούνης, Ρολντάν (81′ Κωνσταντινίδης), Τσιάκος, Μουλτσιάς.
* Μετά την λήξη του αγώνα, ο άλλοτε πρόεδρος του Οικονόμου και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ (κατά την περίοδο που αγωνιζόταν στην επαγγελματική Γ’ Εθνική) Γιάννης Τόλιος δεξιώθηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα στο “Monroe”, θέλοντας να τους συγχαρεί για την επιτυχία τους στο ντέρμπυ.
Previous ArticleNext Article