Ελασσόνα

Νέος πλήρης οδηγός επιχειρήσεων του Δήμου Ελασσόνας

Νέα διαδικτυακή πύλη δημιούργησε ο Δήμος Ελασσόνας για την προβολή 150 και πλέον επιχειρήσεων με προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που προωθούν τοπικά προϊόντα και όσες εξυπηρετούν επισκέπτες της περιοχής, μια πλατφόρμα που θα βοηθήσει να βρίσκουν όλοι αυτό που ψάχνουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, με μια σειρά εργαλείων ταξινόμησης και φιλτραρίσματος για καλύτερη και ευκολότερη αναζήτηση.

Η δημιουργία της σελίδας https:// guide.dimoselassonas.gr / έχει ως σκοπό την προβολή των επιχειρήσεων τοπικών συμφερόντων, την προβολή επιχειρήσεων που εξυπηρετούν τους επισκέπτες της περιοχής και κατ’ επέκταση συμβάλλουν στην αύξηση του τοπικού εισοδήματος και της απασχόλησης, δίνοντας μια ώθηση στο επιχειρηματικό – επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας αυξάνοντας παράλληλα και  την αναγνωρισιμότητα των τοπικών προϊόντων.

Με αφορμή τη νέα διαδικτυακή πύλη που δημιουργήθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας δήλωσε: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αλλά και συνολικά της πόλης της Ελασσόνας είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και για το λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η ανάγκη δημιουργίας της διαδικτυακής πύλης. Για πρώτη φορά ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει έμπρακτα όλες τις επιχειρήσεις του δήμου, δίνοντας τους την δυνατότητα για μια ολοκληρωμένη προβολή των υπηρεσιών και των προϊόντων τους, η οποία θα πλαισιώνεται με φωτογραφίες και κείμενα σε ελληνικά και αγγλικά. Η δημοτική αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα σε καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές με κάθε τρόπο. Η νέα σελίδα για την προβολή των επιχειρήσεων θα έχει την διαρκή στήριξη του δήμου, ο οποίος δεσμεύεται για συνεχή  ενημέρωση και ανανέωση των στοιχείων κάθε επιχείρησης όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ο Δήμος Ελασσόνας ανοίγει τις πύλες ενημέρωσης προς όλους, αναζητά εργαλεία για την προβολή του τόπου και την αύξηση της επισκεψιμότητας, ωθεί ωστόσο και τους κατοίκους του δήμου να ενημερωθούν, να δώσουν σημαντική «ανάσα» στις μικρές επιχειρήσεις, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Η καταγραφή και η οργάνωση των τοπικών επιχειρήσεων, αναμένεται να επιτύχει τους παρακάτω ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους:

 

  • Πληροφορίες για τους κλάδους δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων με συνδέσμους προς τις πληροφορίες για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις
  • Εξατομικευμένες πληροφορίες για κάθε επιχείρηση με φωτογραφίες και κείμενο για κάθε επιχείρηση
  • Πολυγλωσσικότητα. Η ιστοσελίδα να υποστηρίζει την δυνατότητα δύο γλωσσών, Ελληνικά –Αγγλικά
  • Τεχνολογίες και χαρακτηριστικά με σελίδες PHP που δημιουργούν HTML αρχεία φιλικά στις μηχανές αναζήτησης. SEO Friendly προγραμματισμό με βάση τα τελευταία web standards
  • Δημιουργία φιλικού προς τον χρήστη μενού για εύκολη και γρήγορη πλοήγηση.
  • Δυνατότητα δυναμικής τοποθέτησης Google Maps και άλλων εξωτερικών στοιχείων.
  • Συμβατότητα με όλους τους browsers, όπως Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome κτλ. χρήση html, css, JavaScript και php για ένα άριστο αποτέλεσμα.
  • Μηχανισμός δημοσίευσης οποιασδήποτε σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εύκολο μοίρασμα περιεχομένου σε facebook ή twitter από τους επισκέπτες.
  • Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) Ένα απλό και γρήγορο πρόγραμμα διαχείρισης περιεχομένου το οποίο επιτρέπει την εύκολη ανανέωση της ιστοσελίδας. Οι αλλαγές της ιστοσελίδας πρέπει να γίνονται  από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεμένος στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να έχει εγκατεστημένα ειδικά προγράμματα επεξεργασίας ιστοσελίδων, γραφικών κ.λπ.
  • Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης (SEO) , έγκυρο κώδικα HTML 5 και CSS βάση των προδιαγραφών W3C
  • Στατιστικά επισκεψιμότητας (Google Analytics) Εγκατάσταση του Google Analytics σε όλες τις σελίδες του website

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article