Λάρισα

Νέες εξετάσεις για την αιτία θανάτου της 19χρονης Λαρισαίας Θάλειας – Οι λόγοι που καθυστερεί το ιατροδικαστικό πόρισμα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστή στις ελληνικές Αρχές και στην οικογένεια της Λαρισαίας Θάλειας Κορδαμπάλου η έκθεση του Ιταλού ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 19χρονης ναυτικής δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέληξε σε νοσοκομείο της Νάπολης στην Ιταλία, με τα αίτια να παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Τα όσα καταγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση θανάτου της άτυχης κοπέλας, ωστόσο, όπως επισημαίνουν ειδικοί, οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες -δυστυχώς- αναμένεται να πάρουν χρόνο, θα είναι αυτές που θα αποκαλύψουν τον πραγματικό λόγο που οδήγησε στη δραματική επιδείνωση της υγείας της και στην κατάρρευση του οργανισμού της.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι λόγοι για τους οποίους έχει καθυστερήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα, παρατείνοντας την αγωνία της οικογένειας Κορδαμπάλου είναι γραφειοκρατικοί, καθώς απαιτείται -μεταξύ άλλων- μετάφραση, και δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα.

Ενδεικτικό της αγωνίας και σε απάντηση των όσων έχουν δημοσιευτεί είναι οι μοναδικές δηλώσεις του πατέρα της Θάλειας, ο οποίος είπε: «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς, οι ίδιοι οι γονείς, δεν ξέρουμε τίποτα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη Θάλεια ήταν αφυδατωμένη και εξασθενημένη, είχε υψηλό πυρετό, εξανθήματα και συμπτώματα σηψαιμίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον θάνατο της Θάλειας να οφείλεται στην κατανάλωση ενός γεύματος σε κατάστημα fast food στην Τυνησία, από το οποίο πιθανότατα να προκλήθηκε αρχικά τροφική δηλητηρίαση. Η άτυχη Θάλεια είχε έξοδο την πρώτη ημέρα που έδεσε το πλοίο στο λιμάνι του Λαγκουλέτ στην Τυνησία και, μαζί με τους άλλους δύο δοκίμους που νόσησαν αλλά θεραπεύτηκαν, επισκέφθηκε κατάστημα fast food.

Την αμέσως επόμενη ημέρα η ναυτική δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, ενώ το βράδυ μεταξύ 22 και 23 Αυγούστου ανέβασε υψηλό πυρετό. Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη, προκειμένου η δόκιμος να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία, καθώς είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Στις 24 Αυγούστου το πρωί, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ, με τη διάγνωση να αναφέρει σηψαιμία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη ημέρα. Η 19χρονη περίπου στις 8 Αυγούστου είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό, ενώ βρισκόταν εν πλω με το πλοίο «Προμηθεύς».

Μετά την αποθεραπεία της, έλαβε άδεια εξόδου στην Τυνησία, αφού είχε υποβληθεί σε τεστ COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα 4-5 ημέρες πριν το πλοίο καταπλεύσει στο λιμάνι της Λαγκουλέτ. Οι άλλοι δύο δόκιμοι της σχολής που επέβαιναν στον «Προμηθέα» και παρουσίασαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση νοσηλεύτηκαν πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Νάπολης και επέστρεψαν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το πλοίο «Προμηθεύς», με το οποίο έκανε το ταξίδι της η Θάλεια, ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα στις 20 Ιουλίου. Στους δόκιμους είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες να αποφύγουν την κατανάλωση τροφίμων και νερού στην περιοχή.

enikos.gr

Previous ArticleNext Article