Ελασσόνα

Νέα παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά έως τις 30-6-2022

Ανοίγει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ανοίγει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά ιδιοκτητών ακινήτων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή έως και τις 30 Ιουνίου 2022 ώστε να γλυτώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις δημοτικών τελών.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις και αποκαλύψουν τον πραγματικό αριθμό των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους στους δήμους, όπως αυτός είναι ήδη δηλωμένος στο Ε9 της Εφορίας θα απαλλαγούν πλήρως από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών, προστίμων και προσαυξήσεων (που φθάνουν μέχρι και το 200%) για χρονικές περιόδους πριν από το 2020.

 

Η είσοδος στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

  • Κατόπιν, ο ιδιοκτήτης επιλέγει τον δήμο όπου ανήκει το κάθε ακίνητο που θα πρέπει να δηλωθεί ξεχωριστά.
  • Ακολούθως εμφανίζεται λίστα με τα δηλωμένα ακίνητα, από τα οποία επιλέγεται αυτό που θα πρέπει να τροποποιηθεί. Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται μέχρι τώρα η χρέωση των δημοτικών τελών, εμφανίζεται αυτόματα.

Σημείωση: Μετά τη λήξη της προθεσμίας ο Δήμος Ελασσόνας θα προχωρήσει σε έρευνα για τον εντοπισμό αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων και θα είναι υποχρεωμένος να επιβάλει αναδρομικά όλα τα τέλη, φόρους, εισφορές και πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά από το 2009.

 

Previous ArticleNext Article