Ελλάδα

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Διψήφια διαφορά διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open.

Το κυβερνών κόμμα, βέβαια, καταγράφει φθορά περίπου τριών ποσοστιαίων μονάδων έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης, την οποία, ωστόσο, δεν αξιοποιεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 34% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ είναι 3ο κόμμα με 7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,6%, η “Ελληνική Λύση” με 4,6%, το MέΡΑ25 με 3%, η “Πλεύση Ελευθερίας” με 1,6%, η Χρυσή Αυγή με 1,2%, το “άλλο κόμμα” με 6% και οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 13,2%.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα στην ερώτηση “τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί”. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 23%, 12% συγκεντρώνει η “Ελληνική Λύση”, 7% η ΝΔ, 4% το ΚΚΕ, 2% το ΚΙΝΑΛ και 1% το MέΡΑ25. Επίσης 6% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή, 3% οι “Έλληνες για την Πατρίδα”, 13% είναι στο “άλλο κόμμα”, ενώ 11% είναι οι αναποφάσιστοι και 18% αυτοί που τοποθετούνται με “λευκό ή αποχή”.

Σε ό,τι αφορά για τον ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Το 34% τοποθετείται με το “κανένας από τους δύο”, ενώ 8% με το “δεν ξέρω δεν απαντώ”.

Στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας ή μέσα στο 2022;», το 49% απαντά «εκλογές μέσα στο 2022», το 36% στο τέλος της τετραετίας, ενώ 15% είναι στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες, το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ 29% είναι στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

enikos.gr
Previous ArticleNext Article