Ελασσόνα

Ν. Γάτσας: «Ο κ. Ευαγγέλου ακόμα δεν κατάλαβε τι συζήτησε το ΔΣ»

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στον πρώην δήμαρχο κ. Ευαγγέλου:

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του κ. Ν. Ευαγγέλου για την εκκαθάριση και αναδοχή των χρεών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας, η οποία συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη σχεδόν απόφασή του αποφάσισε να αναλάβει τα χρέη της λυθείσας επιχείρησης. Από το κείμενο της ανακοίνωσης του πρώην δημάρχου φαίνεται ότι ο κ. Ευαγγέλου δεν έχει καταλάβει ακόμα τι συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο και σίγουρα δεν έχει καταλάβει πόσο σοβαρές είναι οι ευθύνες του ίδιου και της παράταξής του που καθυστέρησαν επί πενταετίας την εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης που λύθηκε τον Αύγουστο του 2014.

Προς υπενθύμιση λοιπόν στον κ. Ευαγγέλου και προς ενημέρωση των πολιτών, η εισήγηση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσε την αποδοχή από τον Δήμο Ελασσόνας των χρεών της λυθείσας κοινωφελούς επιχείρησης προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους. Η αποδοχή των χρεών μίας δημοτικής επιχείρησης από τον δήμο αποτελεί μία δυνατότητα που δίνει ο νόμος, εφόσον το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του να αναλάβει τα χρέη και αντιστοίχως υπάρχει η οικονομική δυνατότητα του δήμου να τα αναλάβει. Η πρόταση του Δημάρχου, μετά από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου που διορίστηκε για το σκοπό αυτό, ήταν να αποδεχθεί ο Δήμος Ελασσόνας όλες τις οφειλές της κοινωφελούς επιχείρησης πλην αυτών που έχουν παραγραφεί λόγω της παρέλευσης του χρόνου διεκδίκησής τους. Το ίδιο ακριβώς πρότεινε στην έκθεση του και ο εκκαθαριστής της Επιχείρησης.

Επιφυλάξεις για την αδυναμία αποδοχής των παραγεγραμμένων υποχρεώσεων της επιχείρησης διατύπωσε ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος ζήτησε να γνωμοδοτήσει εκ νέου δικηγόρος για τις υποχρεώσεις αυτές. Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε το αίτημα και ζήτησε από τον κ. Ευαγγέλου να υποδείξει δικηγόρο της επιλογής του, για να γνωμοδοτήσει σχετικά. Αυτό προκύπτει και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας με ΑΔΑ 6ΓΥΒΩΡΟ-2ΟΞ.

Αντί λοιπόν να σεβαστεί ο κ. Ευαγγέλου την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισε να ζητηθεί εκ νέου γνωμοδότηση, όπως ο ίδιος πρότεινε, εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον Δήμαρχο Ελασσόνας για τη δήθεν μη αποδοχή των χρεών. Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί δεν υπέδειξε ακόμα τον δικηγόρο της επιλογής του; Ποιος τον συμβουλεύει άραγε τον πρώην Δήμαρχο και τον εκθέτει αδιαφορώντας ακόμα και για την ίδια την πρότασή του; Ίσως να έχει χάσει την ψυχραιμία του, ενόψει των διαδικασιών στην παράταξή του, αλλά στον Δήμο Ελασσόνας δεν αξίζει μία τέτοια ανεύθυνη και συκοφαντική αντιπολίτευση».

 

 

Previous ArticleNext Article