Ελασσόνα

Ν. Γάτσας: «Η Υπουργός Παιδείας εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον κ. Ευαγγέλου»

Απάντηση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσαστην ανακοίνωση του κ. Ευαγγέλου σχετικά με τη Γαλακτοκομική Σχολή:

«Ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του κ. Ευαγγέλου σε όσα του καταλογίζει η Υπουργός Παιδείας για ασυνέπεια ως προς την παραχώρηση του χώρου και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του τμήματος ΙΕΚ τυροκομίας στην Ελασσόνα.

Στην απάντησή της στον βουλευτή κ. Κόκκαλη, η κ. Κεραμέως τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Ελασσόνας ουδέποτε παραχώρησε τον χώρο του Καπνεργοστασίου, «όπως θεσμικά οφειλόταν», ούτε εξασφάλισε τον απαραίτητο εξοπλισμό με πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως είχε υποσχεθεί.

Εκθέτει έτσι ανεπανόρθωτα την διοίκηση Ευαγγέλου χρεώνοντας στο δήμο Ελασσόνας τη μη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος ΙΕΚ γαλακτοκομίας.

Ως δήμαρχος Ελασσόνας ένιωσα θλίψη με την αναφορά της Υπουργού στην ασυνέπεια που επέδειξε η προηγούμενη διοίκηση και νιώθω ακόμα μεγαλύτερη θλίψη για την πολιτική εκμετάλλευση της ελπίδας των νέων για ένα καλύτερο μέλλον.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Ευαγγέλου τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αν είχε πράγματι ιδρυθεί γαλακτοκομική σχολή υπό την αιγίδα του ΕΛΓΟ Δήμητρα ή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι υποδομές θα είχαν δημιουργηθεί και οι σπουδαστές δεν θα εγκατέλειπαν κακήν κακώς τις σπουδές τους.

Δεν περιμένουμε πλέον από τον κ. Ευαγγέλου να απολογηθεί για τα λάθη, τις αστοχίες και την προεκλογική εκμετάλλευση της υπόθεσης «Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας».

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουενημέρωσα το σώμα για την απάντηση της Υπουργού και τόνισα τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, δεσμευόμενος ότι η διοίκησή μας θα προχωρήσει με σοβαρότητα και υπεύθυνους χειρισμούς στη διεκδίκηση μίας κανονικής γαλακτοκομικής σχολής, αντάξιας της γαλακτοκομικής παράδοσης της περιοχής».

Previous ArticleNext Article