Ελασσόνα

Ν. Ευαγγέλου: Το copy paste του κ. Γάτσα και η Γαλακτομική Σχολή Ελασσόνας

Σε ανακοίνωση – δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ελασσόνας, κ. Νίκος Ευαγγέλου τονίζει τα εξης:

Η παράταξη μας πολλές φορές έχει επιμείνει στην ανάγκη επαναλειτουργίας του ΙΕΚ Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα και η αλήθεια είναι ότι δεν σταματήσαμε ποτέ ούτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε έξω στην τοπική κοινωνία να παλεύουμε προκειμένου να διατηρηθεί η Σχολή και να ασχοληθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή με το θέμα με την σοβαρότητα που του αρμόζει.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια στο μέσον της θητείας της ήρθε τελικά ως θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αλλά πως;

Με προχειρότητα, χωρίς κανένα σχεδιασμό και με copy paste, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Γάτσας, από το διαδίκτυο ενός παρόμοιου εγχειρήματος.

Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!

Να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προοπτικές για τα νέα παιδιά, να τους ανοίξουμε δρόμους για να παραμείνουν στον τόπο και να δημιουργήσουν εδώ, με αντιγραφές από Ιντερνετ και υπολογισμούς οι οποίοι προκαλούν γέλιο.

Φανταστείτε ένα ΙΕΚ Γαλακτοκομίας  να διαθέτει στους σπουδαστές της 4 με 4,5 λίτρα γάλα την ημέρα για να κάνουν τι;

Να τυροκομίσουν ή να το ποιούν οι ίδιοι στο διάλειμμα;

Αφού λοιπόν η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να κλείσει άλλο τα αυτιά της στις πιέσεις των δημοτών, έφερε το θέμα πρόχειρα απλά για να βγάλει την υποχρέωση.

Το φοβερότερο όλων είναι ότι σχεδιάζει να την στεγάσει στο χώρο του Θεάτρου στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, μη γνωρίζοντας προφανώς ότι ένα ΙΕΚ Γαλακτοκομίας, παράγει και τυρόγαλο και αυτό κάπου πρέπει να διοχετευτεί, εκτός και αν για να ενισχυθεί το προϊόν σχεδιάζει να το πετά στο κέντρο της Ελασσόνας.

Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι πιο απλά, είχαμε ως δημοτική αρχή το σχεδιασμό μας και έχουμε λειτουργήσει με επιτυχία την συγκεκριμένη Σχολή.

Κανένα μέλος της παράταξής, ούτε εγώ ως επικεφαλής θα είχαμε πρόβλημα να βοηθήσουμε την παρούσα δημοτική αρχή να προχωρήσει την επαναδημιουργία της.

Εδώ χωρά αυτό που τόσο χαρακτηριστικά λέει ο σοφός λαός μας.

 Δεν ήξερες. Δεν ρώταγες;

 

 

Previous ArticleNext Article