Ελασσόνα

Ν. Ευαγγέλου: «Κατανούμε πλήρως την αδυναμία του κ. Γάτσα να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο»

Λυπούμεθα πολύ που ο σημερινός δήμαρχος Ελασσόνας αναγκάστηκε όπως ανέφερε στη δήλωση του να απαντήσει δημόσια και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, δείγμα μέγιστης ενόχλησης για τα όσα η παράταξή μας ανέδειξε σχετικά με τα νέα σχέδια της δημοτικής αρχής για την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εμείς όμως που είμαστε υπέρ του δημόσιου διαλόγου επιλέγουμε να ανοίγουμε τα θέματα που απασχολούν τους δημότες και για τα οποία γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία.

Άλλωστε ως μείζονα αντιπολίτευση δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της παρούσας δημοτικής αρχής Γάτσα, τα οποία είναι πολλά και δεν ευθυνόμαστε εμείς γι΄αυτό.

Για την ιστορία και μόνο να θυμίσω ότι για την ανάπτυξη της Βιβλιοθήκης υπήρχε μελέτη από τον πρώην δημάρχο Λάζαρο Μεταξιώτη την οποία και θα αξιοποιούσαμε  ως δημοτική αρχή αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε.

Μια Δημοτική Βιβλιοθήκη άρα και δημόσια έχει λόγο να υπάρχει σε χώρο που είναι προσβάσιμος από όλους και στο κέντρο της πόλης, όχι σε υμιυπόγεια και σε σημείο που δεν είναι διακριτή από τους δημότες μας και θα πρέπει να ψάξουν για να τα την βρούν.

Εμείς θέλουμε την νέα γενιά να έχει καθημερινή εικόνα του χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και να αποτελεί πέρασμα για όλους, όπως είναι το κτίριο του αειμνήστου Β. Κυλώνη.

Επίσης όταν μιλάμε για Πνευματικό Κέντρο θεωρούμε ότι αυτό θα πρέπει να αποτελεί μια πολιτιστική ομπρέλα για μια σειρά δράσεων που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό.

Χωρίς βέβαια να υποβαθμίζουμε άλλες δράσεις μη πολιτιστικού περιεχομένου.

Όταν όμως σε ένα Πνευματικό Κέντρο αποφασίζεις να στεγάσεις δράσεις όπως αυτή του Ερυθρού Σταυρού τον οποίο και τιμάμε και αναγνωρίζουμε το έργο του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ή στεγάζεις έναν ορειβατικό σύλλλογο, τότε προφανώς δεν μπορείς να μιλάς για να έναν χώρο πολιτιστικών δράσεων, αλλά πολλαπλών δράσεων.

Αυτή λοιπόν όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας δεν ήταν η επιθυμία του δωρητή την οποία επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εσάς.

Επίσης επειδή ο κ. Γάτσας στην απάντηση που αναγκάστηκε να μας δώσει, αναφέρθηκε σε εργαζόμενους, ας μας πει πόσους εργαζόμενους διαθέτει τώρα η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και αν έχουν πτυχίου βιβλιοθηκονόμου.

Κατανοούμε πλήρως την αντίδραση και τον θυμό του που επιλέξαμε αφουγκραζόμενοι τις παρατηρήσεις και τα παράπονα των δημοτών να αποκαλύπτουμε τα σχέδια του, αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο ρόλος μας.

 

Previous ArticleNext Article