Ελασσόνα

Ν. Ευαγγέλου: «Εικόνες ντροπής στην Σκαμνιά Ελασσόνας»

Την πλήρη εγκατάλειψη τους από την δημοτική αρχή Γάτσα-Καρανίκα, εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της Επαρχίας Ελασσόνας και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα χειρότερα που απειλούν τα ζώα τους.

Από τις 10 κοινοτικές ποτίστρες μόνο η μια έχει αυτή τη στιγμή νερό, με αποτέλεσμα τα ζώα να αναγκάζονται να πηγαίνουν στο φράγμα, προκειμένου να ποτιστούν.

Όπως μετέφεραν στον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι από την Σκαμνιά, τα ζώα τους οδηγούνται σε παρακείμενο φράγμα με κίνδυνο να σπάσουν κάποιο πόδι, να βαλτώσουν, ακόμη και να πνιγούν.

Ωστόσο κανείς από την σημερινή αρχή δεν ενδιαφέρεται για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την προστασία των ζώων αυτών αλλά και των κτηνοτρόφων που κινδυνεύουν να χάσουν τα ζώα τους.

Το εξωφρενικό της σοβαρής αυτής υπόθεσης είναι ότι η δημοτική αρχή ζητά από τους κτηνοτρόφους της Σκαμνιάς να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ύδρευση των ζώων τους χωρίς επί της ουσίας να τους παρέχει πόσιμο νερό.

Είναι πραγματικά ντροπή για μια δημοτική αρχή που θέλει να παρουσιάζεται ως προοδευτική και με οικολογικές ανησυχίες να αφήνει στο έλεος τόσα ζώα.

 

 

Previous ArticleNext Article