Ελασσόνα

Ν. Ευαγγέλου Απάντηση για Ξενώνα Καρυάς: Αυτά είναι τα ψέματα του κ. Γάτσα για την παραχώρηση

Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας καταφεύγει σε ψέματα, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την παραχώρηση σε ιδιώτη, του Δημοτικού Ξενώνα στην Καρυά. Κύριε Γάτσα, έχετε καταλάβει ότι είστε δήμαρχος και όχι πιτσιρικάς που παίζει στην αλάνα με τους φίλους του και λέει ψέματα; Να ξέρετε πως τα δικά σας ψέματα βλάπτουν την κοινωνία του δήμου Ελασσόνας. Καταλαβαίνετε ότι με τις πράξεις και τις αποφάσεις σας, κάνετε ζημιά στον τόπο; Ο κ. Γάτσας με την απόφαση για την σκανδαλώδη παραχώρηση του ξενώνα, επί της ουσίας προσπαθεί να κοροϊδέψει τους κατοίκους της κοινότητας. Ας δούμε λοιπόν τα ψέματα του δημάρχου Ελασσόνας ένα προς ένα.

Ψέμα 1ο: Ο κ. Γάτσας στην απάντησή του λέει πως το τοπικό συμβούλιο Καρυάς γνωμοδότησε ομόφωνα στις 23-7-2021, υπέρ της εκμίσθωσης, κάτι που εμείς δεν είδαμε και αμφισβητούμε. Η αλήθεια είναι πως αν το έκανε αυτό το τοπικό συμβούλιο, αφορούσε την πρώτη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο και αναφερόταν σε παραχώρηση για 25 έτη – την οποία και εμείς ψηφίσαμε -και όχι για 99 έτη, που τελικά δόθηκε.  Επιπρόσθετα, αντί να κάνετε το αυτονόητο, επιλέξατε να φέρετε ενώπιον  του δημοτικού συμβουλίου-ως ψευδομάρτυρα- τον πρόεδρο του τοπικού συμβολαίου για να μας παραπλανήσει, κάτι που είναι παράβαση καθήκοντος για τον ίδιο. Δηλαδή μας είπε πως υπήρχε απόφαση, ενώ δεν είναι αληθές. Δεν θα έπρεπε αφού οι όροι άλλαξαν να ερωτηθεί ξανά το τοπικό συμβούλιο; Μάλλον το θεωρήσατε περιττό και πήρατε την απόφαση χωρίς νέα γνωμοδότηση, για ένα ακίνητο που θα περιέλθει ξανά στα χέρια του δήμου μετά από τρεις γενιές!

Ψέμα 2ο: Ο δήμαρχος Ελασσόνας αναφέρει πως «για την εκμίσθωση και τη διάρκειά της αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και για τους όρους της δημοπρασίας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή». Κανονικά έτσι θα έπρεπε. Δηλαδή τους όρους να τους βάλει ο δήμος.  Αλλά τα πράγματα έγιναν πολύ διαφορετικά. Η αλήθεια είναι πως την πρόταση και τους όρους, τους έβαλε ο ιδιώτης και εσείς τους αποδεχθήκατε, τους φέρατε στο δημοτικό συμβούλιο και εσείς τους ψηφίσατε. Δηλαδή συμφωνήσατε σε παραχώρηση για 99 έτη,με τον δήμο να παίρνει μόλις 50 ευρώ τον μήνα ως μίσθιο! Συμφωνούμε πως ο ξενώνας πρέπει να αξιοποιηθεί, αλλά όχι να ξεπουληθεί για… ένα κομμάτι ψωμί. Μάλιστα λέτε πως η διαδικασία ήταν ανοιχτή, όταν τους όρους τους έβαλε ο ενδιαφερόμενος που τελικά πήρε και την παραχώρηση! Αλήθεια αν αυτό δεν λέγεται «δώρο», στην «γλώσσα» του ψεύδους πως λέγεται κύριε Γάτσα;

Ψέμα 3ο: Μας λέτε πως ο ιδιώτης θα δαπανήσει τουλάχιστον 1.200.000,00 ευρώ για να ανακαινίσει και να δουλέψει τον ξενώνα για 99 χρόνια. Η μεγάλη και παράλογη αλήθεια όμως αποτυπώνεται μέσα στην σύμβαση παραχώρησης. «Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε», αναγράφεται στην σχετική σύμβαση.Δηλαδή να τον παραδώσει ερείπιο -όπως είναι σήμερα- αλλά μετά από… τρεις ζωές. Για πείτε μας κ. Γάτσα, τί θα έχει κερδίσει ο δήμος ακόμη και μετά από σχεδόν έναν αιώνα; Θα έχει παραλάβει τον ξενώνα ξανά ερείπιο. Αν εσείς αυτό το λέτε αξιοποίηση, εμείς το λέμε εμπαιγμό και κοροϊδία.

Η παράταξη «αλλάζουμε» και εγώ προσωπικά, είμαστε υπέρ της αξιοποίησης και της παραχώρησης του ξενώνα, αλλά με όρους που θα είναι win-win. Δηλαδή με προϋποθέσεις που θα βγαίνει κερδισμένος και ο δήμος αλλά και ο ιδιώτης και κατ’ επέκταση όλη η περιοχή. Είναι προφανές πως σε αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Εμείς θα μιλάμε πάντα την «γλώσσα» της αλήθειας. Αφήνουμε τον κ. Γάτσα να πορεύεται στο δρόμο του ψεύδους, όπως άλλωστε συνηθίζει…

Υ.Γ: Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.

Νίκος Ευαγγέλου

Πρώην δήμαρχος Ελασσόνας

Επικεφαλής της παράταξης «αλλάζουμε»

Previous ArticleNext Article