Ελασσόνα

Μουσικός με καταγωγή από την Ελασσόνα σχεδίασε και έστειλε μικρόφωνο στον πλανήτη Άρη (βίντεο)

Καταγόμενος από την Ελασσόνα ο Ιάσων Αχιλλέας Μεζίλης, μουσικός, κατασκεύασε ένα μικρόφωνο που το έστειλε στον πλανήτη Άρη για να καταγράψει τους ήχους του. Σχεδίασε ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει τον ήχο στον πλανήτη Άρη.

Ο Μεζίλης τοποθέτησε μικρόφωνο στο Perseverance για να καταγράψει τους ήχους στον κόκκινο πλανήτη. Τελικά μαζί με την ομάδα του επέλεξαν μια συσκευή που κυκλοφορούσε στην αγορά και έκαναν τις κατάλληλες προσαρμογές.

Ο Μεζίλης τοποθέτησε μικρόφωνο στο Perseverance για να καταγράψει τους ήχους στον κόκκινο πλανήτη.

Τελικά μαζί με την ομάδα του επέλεξαν μια συσκευή που κυκλοφορούσε στην αγορά και έκαναν τις κατάλληλες προσαρμογές.

Η πειραματική αυτή συσκευή βρίσκεται σήμερα στον Άρη μαζί με μία άλλη συσκευή καταγραφής ήχου που κατασκεύασαν Γάλλοι επιστήμονες.

«Το άλλο μικρόφωνο είναι κυρίως για επιστήμη, για να μελετήσει τους ήχους που κάνουν οι βράχοι όταν εκρήγνυνται, όταν τους χτυπάνε τα λέιζερ. Το δικό μας μικρόφωνο είναι πρωτίστως εκεί για να είναι cool. Είναι περισσότερο για να συναρπάσει και να εμπνεύσει. Εάν μπορέσουμε να συνδυάσουμε τα δύο μικρόφωνα, ελπίζω να ακούσουμε τον ήχο από την επιφάνεια του Άρη στερεοφωνικά και νομίζω θα δημιουργηθεί μία πιο απτή εμπειρία για τους ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να ονειρευτούν ένα ταξίδι στον Άρη κάποια μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας μουσικός στην ΕΡΤ.

Πηγή: tanea.gr

Previous ArticleNext Article