Ελασσόνα

Μουσικοχορευτική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη από την Ένωση Ποντίων Επαρχίας

Η Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, στα πλαίσια των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής, διοργανώνει πολιτιστική μουσικοχορευτική εκδήλωση, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας, τους Μικρασιάτες Λάρισας, τον Δήμο Ελασσόνας και το «Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας», την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Κηποθέατρο Λάρισας.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Πόντιο Έλληνα καλλιτέχνη Στέλιο Καζαντζίδη και έχει τίτλο:
«ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ – Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».
Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Λιάνης.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα και η μουσική επιμέλεια είναι του Σπύρου Καβαλιεράτου.
Το ποντιακό μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιάσει η Μάγδα Αθανασιάδου με τη συμμετοχή των Πόντιων καλλιτεχνών:
Στάθη Νικολαϊδη(τραγούδι), Γιώργου Αετόπουλου(λύρα), Γιάννη Δασκουλίδηπλήκτρα), Χρήστου Ποντικίδη(τύμπανα), Γιάννη Μαργαριτίδη(κλαρίνο).
Στο λαϊκό πρόγραμμα εμφανίζονται πολλοί και άξιοι καλλιτέχνες, όπως οι:
Γιάννης Πάσχου, Αντωνία Βισβίκη, Δημήτρης Μαρογιάννης, οι οποίοι θα «ταξιδέψουν» το κοινό με τη φωνή τους στα αξέχαστα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη.
Θα παίξουν οι μουσικοί:
Βαγγέλης Τσιαπλές, μπουζούκι / Κώστας Παλάγκας, μπουζούκι / Γιώργος Κολτσίδας, μπουζούκι / Σπύρος Καβαλιεράτος, κιθάρα / Μανώλης Ντάλλας, ακορντεόν / Ρήγας Μακρόπουλος, βιολί / Γιάννης Μακρυγιάννης, κρουστά / Γιάννης Καραμανιόλας, μπάσο.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Μαίρη Κουτόβα.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
Previous ArticleNext Article