Αθλητισμός

Μόρας: «Σε επαγγελματικά πρότυπα η δουλειά στην Ελασσόνα»

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται και η ομάδα του ΠΟΕ από τα τέλη του περασμένου Ιούλη ενόψει και της νέας χρονιάς.

Το συγκρότημα της Ελασσόνας τη περασμένη αγωνιστική περίοδο εξασφάλισε στις τελευταίες αγωνιστικές τη παραμονή στη Γ’ Εθνική κι έτσι προετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει όπως φαίνεται στα μέσα του Οκτώβρη. Το ArenaLarissa.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον νεαρό και φιλόδοξο τεχνικό του ΠΟΕ, Βαγγέλη Μόρα και ο ίδιος μίλησε για αρκετά θέματα που αφορούν τον σύλλογο αλλά και για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν…

Πιο αναλυτικά:

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και γενικότερα η ομάδα του ΠΟΕ:

«Από θέμα φυσικής κατάστασης είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Θα θέλαμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα διότι η ομάδα βρίσκεται πραγματικά σε καλή φυσική κατάσταση έχοντας στα πόδια της και αρκετά φιλικά παιχνίδια. Όσο περισσότερο καθυστερούμε θεωρώ πως δεν είναι υπέρ των ομάδων γενικότερα. Θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να έχουμε επίσημα παιχνίδια…».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια:

«Είμαι ευχαριστημένος σε μεγάλο βαθμό. Βρήκα μία ομάδα που ήταν διαθέσιμη να δουλέψει κάτω από τον τρόπο που είχα θέσει από την αρχή και που θα είχε να κάνει με επαγγελματικά κριτήρια. Προετοιμασία με πίεση και εννοώ με επαγγελματικά κριτήρια να δουλεύει η ομάδα καθημερινά και σκληρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Συνάντησα 25 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους να δουλεύουν καθημερινά με τον συνεργάτη μου, Ανδρέα Τσιρβούλη και να μη ξεχνάμε πως μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που εκτός του αθλήματος δουλεύουν. Βλέπουμε διάθεση από κάποια παιδιά που δεν είναι επαγγελματίες και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Έχουν δουλειές και είναι καθημερινά στο γήπεδο. Είναι θετικό γιατί έτσι έχω στη διάθεση μου ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο για την ομάδα».

Για τους στόχους της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς:

«Είπαμε από την αρχή να μπούμε στη διαδικασία του πρωταθλητισμού. Όχι να βγεις πρώτος αλλά η ομάδα να δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα με στόχο να έχει τη καλύτερη πορεία. Να δουλεύουμε όλοι όσο πιο επαγγελματικά γίνεται κάτω από τις συνθήκες που έχουμε και να φθάσουμε στο τέλος στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τη δουλειά που γίνεται παράλληλα στις ακαδημίες της ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι με τις ακαδημίες δεν έχουμε έρθει σε πλήρη συνεργασία γιατί ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες. Ωστόσο, υπάρχει συνεχώς επικοινωνία με τους ανθρώπους που απαρτίζουν τις ακαδημίες του ΠΟΕ για να έρθουν κάποιοι παίκτες στο μέλλον να τους αξιολογήσουμε και να προπονούνται σιγά – σιγά με την ανδρική ομάδα. Έχουμε πει πως κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος την επόμενη μέρα από τους αγώνες θα έρχονται 2 – 3 μικροί ποδοσφαιριστές και θα προπονούνται με την ανδρική ομάδα. Θα ενσωματώνονται κανονικά με τους ποδοσφαιριστές. Στόχος μας είναι να δώσουμε βάση στα παιδιά της Ελασσόνας και της Περιφέρειας φυσικά γιατί υπάρχει ταλέντο. Θεωρώ πως θα υπάρχουν και εκπλήξεις από τα παιδιά της Ελασσόνας, να αγωνίζονται αυτά στην ανδρική ομάδα του ΠΟΕ».

Για το εάν θα γίνει κάποια μεταγραφή ή έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ:

«Όχι θεωρώ πως έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είναι το μέλλον. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί ποδοσφαιριστών. Θεωρώ όμως πως έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος παίκτης που μπορεί να έρθει να μας βοηθήσει και να ξεχωρίσει από τη πρώτη στιγμή. Άλλωστε, ο νέος ποδοσφαιριστής για να μας βοηθήσει θα χρειαστί και χρόνο προσαρμογής στην ομάδα».

Τέλος, για τη κλήρωση του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες:

«Περιμένουμε τι θα γίνει. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για τους ομίλους αλλά και για τους αντιπάλους μας. Για τη πρεμιέρα πάντως είτε παίξουμε εντός είτε παίξουμε εκτός θα είναι καλοδεχούμενο. Πάντοτε το πρώτο παιχνίδι είναι καλό να είναι στην έδρα σου και να ξεκινήσεις με νίκη. Πάντως, γίνονται τα φιλικά παιχνίδια για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και για τη συνέχεια που μας περιμένει φέτος στη Γ’ Εθνική κατηγορία…».

Πηγή: arenalarissa

Previous ArticleNext Article