Λάρισα

Μήνυμα Γιώργου Κατσιαντωνη για την επέτειο των 200 χρόνων

Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα γιορτής, τιμής, δόξας και περηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Μέρα γιορτής, γιατί γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Μέρα τιμής, δόξας και περηφάνειας, γιατί  τιμούμε  την πατρίδα μας. την κληρονομιά μας, την ιστορία μας και τη μνήμη των προγόνων μας. Εις ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης  σε όσους αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς για την πατρίδα, για την ελευθερία, για τη δημοκρατία.  Οι αγώνες των Ελλήνων, ήταν ανέκαθεν συνυφασμένοι με την πίστη, που ήταν οδηγός τους στα δύσκολα, μα όχι ακατόρθωτα.

Αυτή την πίστη εκφράζουμε και συναισθανόμαστε μέχρι και σήμερα μπροστά την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της μεγάλης προστάτιδάς μας. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου φέρει έναν μοναδικό συμβολισμό, αυτόν της χαρμόσυνης είδησης της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού.  Έτσι, μέσα από το διπλό συμβολισμό της μέρας αυτής, με την απότιση τιμής και δόξας στους προγόνους μας, και την ταυτόχρονη έκφραση της πίστης μας για τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, δείχνουμε ότι  αυτοί που δεν χάνουν τις ρίζες και τα πιστεύω τους, μπορούν με ασφάλεια να πορεύονται στο μέλλον, μπορούν περήφανα να δείχνουν το δρόμο  στα παιδιά τους.

Τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν για όσες μάχες έχουμε μπροστά μας και θα δώσουμε με σθένος και πίστη. Με ομόνοια και σύμπνοια,μπορούμε να είμαστε το παράδειγμα των δικών μας απογόνων.

Εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και ελεύθερα!

Previous ArticleNext Article