Ελασσόνα

Μιχαηλίδου – Μπίζιου: «Επί τάπητος» τα προβλήματα των παιδικών σταθμών

Με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με ατζέντα συζήτησης την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα.

Κεντρικό θέμα συζήτησης η αλλαγή στην ηλικιακή κατάταξη βρεφών/νηπίων σε παιδικούς σταθμούς. Η κα Μιχαηλίδου ενημέρωσε τη Λαρισαία βουλευτή πως εξετάζεται η πιθανότητα εισόδου στους παιδικούς σταθμούς παιδιών από την ηλικία των 2 ετών αντί των 2,5 που ισχύει σήμερα και το ζήτημα έχει ήδη προωθηθεί και στο υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος μας η υλοποίηση σε όλους τους σταθμούς, δημοτικούς και ιδιωτικούς, υψηλής ποιότητας προσχολική εκπαίδευση, ως προϋπόθεση για την υλοποίηση όλων των άλλων δικαιωμάτων των παιδιών.

Η υφυπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων Παιδικών Σταθμών στη συζήτηση που διεξάγεται στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσουν τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους, ενώ παράλληλα τόνισε πως «οι παιδικοί σταθμοί έχουν στηριχθεί οικονομικά όσο κανένας άλλος κλάδος, καθώς η κυβέρνηση εξασφάλισε πόρους για την ενίσχυσή τους τόσο από τον εθνικό προϋπολογισμό όσο και από το ΕΣΠΑ».

Στα όσα ακούγονται για τηλεκπαίδευση των νηπίων, η κα Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε επιστημονικά ορθό.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε στην κα Μπίζιου, πως επανεξετάζονται οι προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών σταθμών, ώστε να εκσυγχρονιστούν τυχόν παρωχημένες και μη λειτουργικές διατάξεις.

«Η προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα είναι το θεμέλιο της αναπτυξιακής και μαθησιακής πορείας κάθε παιδιού αλλά και της ανάπτυξης της κοινωνίας. Η κυβέρνησή μας και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μελετά σε βάθος και εφαρμόζει όλες εκείνες τις πολιτικές, που στόχο έχουν υψηλής ποιότητας συστήματα προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας.

Δεν είναι τυχαίο και αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα από επτά κράτη – μέλη της Ε.Ε. που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Child Guarantee που ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σχεδιάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να εξασφαλίσει ότι κάθε παιδί που βιώνει φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, θα έχει πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, στέγασης, καθώς και σε επαρκή σίτιση.

Ευχαριστώ την υφυπουργό για τη συνεργασία. Με αίσθημα ευθύνης και με ιδιαίτερη ευαισθησία για την τόσο σημαντική κοινωνική ομάδα, τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας», κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής.

Previous ArticleNext Article