Αθλητισμός

Μια Ελασσονίτισσα θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφάλισε οριστικά η Λαρισαία Δώρα Γκουντούρα, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο «Ακρόπολις».

Η πρωταθλήτρια της Team Future της bwin, έφτασε τους 174 βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη και έχει στα χέρια της την ατομική πρόκριση ανεξάρτητα από την έκβαση του τελευταίου αγώνα, του παγκοσμίου κυπέλλου στο Σιντ-Νίκλαας του Βελγίου μεταξύ 15 και 17 Μαρτίου.

Θα είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της αθλήτριας του Θανάση Δελενίκα μετά το Τόκιο το 2021 (21η θέση) και η 16η διοργάνωση με ελληνική συμμετοχή στην ξιφασκία.

Επίσης, η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο όπλο της σπάθης γυναικών για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση μετά το 2012 (Βασιλική Βουγιούκα), το 2016 (Βασιλική Βουγιούκα) και το 2021 (Δώρα Γκουντούρα).

Η Δέσποινα Γεωργιάδου, δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο Παρίσι παρότι βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και παρότι είναι η δευτεραθλήτρια κόσμου του 2023.

Με το βέλτιστο σενάριο για την ίδια στο Βέλγιο, η αθλήτρια του Χρήστου Σαΐνη μπορεί να φτάσει μέχρι τους 172β, δύο λιγότερους από την Γκουντούρα.

Με το δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στο ομαδικό, υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ατομικό εισιτήριο για την Ελλάδα σύμφωνα με το ισχύον Ολυμπιακό σύστημα πρόκρισης που χαρακτηρίζεται από πολλούς άδικο για τις Ευρωπαίες αθλήτριες.

sport-fm.gr

Previous ArticleNext Article