Ελασσόνα

Μια διαφορετική «συνέντευξη» παραχώρησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας σε μαθητές του ΕΠΑΛ

Σε ρόλο «δημοσιογράφων» μαθητές του ΕΠΑΛ Ελασσόνας, επισκέφτηκαντον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα “Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Στόχος του συγκριμένου προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, να γίνουν οιμαθητές και οι μαθήτριες ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες και για τον λόγο αυτό,με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών συμμετοχής της Ελλάδας στηνΕυρωπαϊκή Ένωση, οι υποψήφιοι junior και senior ambassadors του ΕΠΑΛΕλασσόνας, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν μία συνέντευξη με τον Δήμαρχοκ. Γάτσα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις χρηματοδοτήσεις και τηνκατανομή των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τους δήμους, τηνανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία covid-19, το ρόλο τηςΕυρώπης στην ανάπτυξη, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, καθώς και γιατο τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Πράσινη συμφωνία.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πρωτοβουλίατους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μπορούν ναλειτουργήσουν ως σύνδεσμος μεταξύ του Δήμου και της τοπικής κοινωνίαςπαρέχοντας ενημέρωση και πληροφόρηση τονίζοντας: «Θερμά συγχαρητήριατόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία ναενημερωθούν για θέματα που συνδέουν την αυτοδιοίκηση με την ΕυρωπαϊκήΈνωση.

Η επαφή με τη νέα γενιά πέρα από ευχάριστηP είναι πάνταεποικοδομητική. Μας δίνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για να καταφέρουμε κιεμείς ως διοίκηση να γίνουμε καλύτεροι». Από την πλευρά τους οι μαθητές ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Δήμαρχο για τηνανταπόκριση στο αίτημά τους, για την εποικοδομητική συζήτηση καθώς καιγια την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός σε παρόμοιες δράσεις του σχολείουτους στο μέλλον.Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Γιαννάκου Λαμπρινή-Φιλόλογος, Χατζηλέλεκα Κωνσταντίνα-Πληροφορικός, Μπρουζιούτη Ξανθή-Οικονομολόγος, Ζήκου Σοφία-Χημικός, Λεοντόπουλος Στέφανος-Γεωπόνοςκαι Σδρένια Μαρία καθηγήτρια Αγγλικών.

Previous ArticleNext Article