Στις 12 Μαρτίου, εκτός απροόπτου λόγω των διακυμάνσεων της πανδημίας, ανοίγει η ρωσική αλυσίδα Mere στη Λάρισα.

Στο κατάστημά της που βρίσκεται στην οδό Λαγού (φωτό κάτω) και παλαιότερα στέγαζε τον Μαρινόπουλο, πραγματοποιούνται ήδη οι απαραίτητες εργασίες, ενώ έχει ήδη επιλέξει και προσωπικό.

Η Mere, όπως είχε αποκαλύψει το thessaliaeconomy.gr, ξεκίνησε την προετοιμασία για την είσοδο στην ελληνική αγορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η πανδημία και τα lockdown καθυστέρησαν τον προγραμματισμό της.

Η αγορά και κυρίως οι καταναλωτές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση των Ρώσων, οι οποίοι υπόσχονται μεγάλες εκπτώσεις σε επώνυμα προϊόντα και τιμές που θα είναι από 30% έως και 80% χαμηλότερες από την υπόλοιπη αγορά.

Η Mere ή Svetofor (όπως είναι γνωστή στην Ρωσία) είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, έχει παρουσία στην Γερμανία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Εσθονία, την Κίνα και άλλες χώρες ενώ εκτός από την Ελλάδα σχεδιάζει να αναπτυχθεί σε Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.