Λάρισα

Μενδώνη-Αγοραστός ανοίγουν το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας – Παράσταση στις 2 Σεπτεμβρίου

Οταν το ημερολόγιο θα δείχνει 2 Σεπτεμβρίου 2023, η ημερομηνία θα εγγράφεται αυτόματα στις ημερομηνίες-σταθμούς της Λάρισας και πιο συγκεκριμένα σε αυτές που έχουν συνδεθεί με την πορεία του πιο επιβλητικού μνημείου της πόλης, του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της.

Η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός πρόκειται να ανοίξουν το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας στο κοινό, στην πρώτη επίσημη πράξη της ανασύστασης του, με τη συμμετοχή και του Θεσσαλικού Θεάτρου.

800 τυχεροί θεατές αναμένεται να βρεθούν στον ιστορικό χώρο και να παρακολουθήσουν μια παράσταση αρχαίου δράματος μιας ώρας, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην σηματοδότηση της πλέον ενδιαφέρουσας περιόδου για το μνημείο.

Επιπλέον σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, το ίδιο διάστημα θα ξεκινούν και οι πρώτες κατεδαφίσεις των κτιρίων στο οικοδομικό τετράγωνο απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο, μια κίνηση που έρχεται να “κουμπώσει” με τις ενέργειες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την λειτουργία του ιστορικού μνημείου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πλέον βασικούς βραχίονες στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article