Ελασσόνα

Μελέτες για την αποκατάσταση σεισμόπληκτων εκκλησιών στην Ελασσόνα

Τις μελέτες αποκατάστασης Ιερών Ναών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό του Μαρτίου 2021 παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα. Συγκεκριμένα οι μελέτες αφορούν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Ελασσόνας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Δαμάσι και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Παλαιόκαστρο.

«Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα που μέσα από τη συνεργασία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε έργα χρήσιμα για τους ανθρώπους. Σήμερα παραδώσαμε τις μελέτες αποκατάστασης των Ιερών Ναών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στέκεται αρωγός και στηρίζει  το έργο της Μητρόπολης και  με τα έργα της συμβάλλει στην ανάδειξη και αποκατάσταση  ιστορικών θρησκευτικών μνημείων στην  ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. Συγκεκριμένα έχουμε ολοκληρώσει την αποκατάσταση των  Ιερών Ναών  Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού και  Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πυθίου  και τη συντήρηση της Ιεράς Μονής Σπαρμού. Παράλληλα έχουμε ολοκληρώσει οδικά έργα για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής σε θρησκευτικά μνημεία όπως η Ιερά Μονή Βαλέτσικου  και η  Ιερά Μονή Σπαρμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων τόνισε: «Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος ανταποκρίθηκε με συνέπεια στο αίτημα μας για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου που έπληξε την περιοχή μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται πάντοτε κοντά μας και στηρίζει το έργο της Μητρόπολης Ελασσώνος».

 

 

 

Previous ArticleNext Article