Χωρίς κατηγορία

Μεγάλο “μπαμ” φέτος για το καρναβάλι στον Τύρναβο – Τσικριτσής: «Ξεπερνά κάθε προσδοκία…» – “Στο φουλ τα καταλύματα και στη Λάρισα”

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εορτασμοί της Αποκριάς και στη Λάρισα την τιμητική του έχει φυσικά το Καρναβάλι του Τυρνάβου, με πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου και άσβεστο το κέφι. Με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Στέλιος Τσικριτσής μίλησε στο onlarissa.gr για τις εκδηλώσεις, τους καρναβαλιστές και τους επισκέπτες που βρίσκονται ή αναμένεται να έρθουν σήμερα στον νομό ενώ, όπως φαίνεται, οι Απόκριες του 2024 θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν το τριήμερο στις εκδηλώσεις της Αποκριάς δεν προέρχονται φυσικά μόνο από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της. Όπως ανέφερε ο κ. Τσικριτσής, για σήμερα, Κυριακή αναμένονται στον Τύρναβο περίπου 50 λεωφορεία με καρναβαλιστές και εκδρομείς από τη βόρεια κυρίως Ελλάδα, αλλά και από την περιοχή της Λαμίας, μέχρι την Αθήνα. Όσο για το σημαντικότερο γεγονός της βραδιάς, τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, τα οργανωμένα γκρουπ που πρόκειται να συμμετάσχουν θα ξεπεράσουν κάθε άλλη χρονιά, με πάνω 20 ομάδες και με μέσο αριθμό καρναβαλιστών τα 400 άτομα, ενώ το μεγαλύτερο αριθμεί πάνω από 700 συμμετέχοντες.

Ταυτόχρονα, εντονότατη είναι η κίνηση και στα καταλύματα, καθώς πολλοί από τους εκδρομείς δεν θα βρεθούν στην περιοχή αυθημερόν, αλλά έχουν επιλέξει να διανυκτερεύσουν στον Τύρναβο ή τη Λάρισα. Ήδη τα κατάλυματα του Τυρνάβου είναι sold-out, ενώ οι πληροφορίες θέλουν και τα ξενοδοχεία της Λάρισας να “σφύζουν” από κρατήσεις, με ανάλογη εικόνα και για την Καθαρά Δευτέρα.

Όσο για τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, σήμερα το γλέντι ξεκινά από νωρίς, με Αποκριάτικες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου και τη Banda Endopica, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν οι καρναβαλιστές και η μεγάλη Παρέλαση.

Μεγάλο είναι το γλέντι που θα στηθεί και την Καθαρά Δευτέρα για την κορύφωση των εκδηλώσεων, οπότε και θα αναβιώσει το «Μπουρανί», το αρχαίο έθιμο οι ρίζες του οποίου πηγαίνουν πίσω στη Διονυσιακή λατρεία, με το γαϊτανάκι στον Προφήτη Ηλία, δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί και φυσικά χορό και τραγούδι από τη Visoka Band και τους Συλλόγους του Τυρνάβου στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Καθαράς Δευτέρας, όπως μόνο η Θεσσαλική πόλη ξέρει να τιμά.

«Οι Απόκριες φέτος στον Τύρναβο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσικριτσής. «Ήδη κατορθώσαμε ως Δημοτική Αρχή και κάναμε τους εορτασμούς πάνω από δεκαπενθήμερο, με τις εκδηλώσεις και τις φωτιές ή “Μπαρμπαριές” και το πρώτο Παιδικό Καρναβάλι, αλλά και με ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο».

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article