Ελασσόνα

Με τιμές και υπερηφάνεια γιόρτασε η Ελασσόνα την 108η επέτειο για την απελευθέρωση της (φώτο)

Παρουσία του Υφυπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στην Ελασσόνα οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας από τον τουρκικό ζυγό το 1912, (φέτος χωρίς μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, λόγω covid-19).

Ο κ. Σκρέκας εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ελασσόνας, όπου ο κ. Ν. Γάτσας τού πρόσφερε το έμβλημα του δήμου και αναμνηστικά δώρα και  παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν κληρικοί της Ι. Μητρόπολης, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στην κεντρική πλατεία .
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν:
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, η βουλευτής κ. Στέλλα Μπίζιου, ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νικος Ντίτορας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θαν. Παιδής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ως εκπρόσωπος του κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» ο κ. Δαμιανός Ζώκας, ως εκπρόσωπος του ανωτέρου διοικητή Φρουράς Λάρισας ο ταξίαρχος κ. Δημ. Θεοδωρής, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας – ταξίαρχος κ. Αστέρ. Μαντζιώκας, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας – πύραρχος κ. Ζήσης Μπρούζας, αξιωματικοί του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας κ. Βασίλης – Αλέξανδρος Μουλτσιάς, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, επιμελητηριακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, ο συντονιστής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας κ. Θεόδ. Τζιώλας, μέλη της Νομαρχιακής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Χριστίνα Σαμόλαδου – Κατσιαντώνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ελασσόνας κ. Αχιλ. Ζανιάς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:
Previous ArticleNext Article