Ελασσόνα

Με τους Τρίτεκνους του ν. Λάρισας η Στέλλα Μπίζιου

Συνάντηση με τον Σύλλογο Τριτέκνων ν. Λάρισας πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μετά από αίτημα του Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν την κα Μπίζιου για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη τους, όπως η επαναφορά του ειδικού επιδόματος τριτέκνων, η ένταξη τους στην ευνοϊκή ρύθμιση των δόσεων δανείων μέσω του ΟΕΚ, η ένταξη τους στα μειωμένα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων, η ένταξη των τριτέκνων εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων και μεταθέσεων και επεσήμαναν για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημα τους να ενταχθούν οι τρίτεκνες οικογένειες θεσμικά και νομικά στις πολυμελείς οικογένειες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μοριοδότηση των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών και προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προερχόμενη κι εγώ από τρίτεκνη οικογένεια, αντιλαμβάνομαι πλήρως τα προβλήματα αλλά και τις χαρές που προσφέρει. Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα πολυπαραγοντικό, υψηλής προτεραιότητας για τη Νέα Δημοκρατία, που το αντιμετωπίζει με συνολική, συγκροτημένη, εθνική δημογραφική πολιτική μακροπρόθεσμης προοπτικής.

Έχουμε ήδη εφαρμόσει ευνοϊκά μέτρα που στηρίζουν τις μεγάλες οικογένειες και δίνουν κίνητρα τεκνοποίησης στα ζευγάρια, όπως το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, η μείωση του ΦΠΑ για βρεφικά είδη στο 13%, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Τριτέκνων του νομού Λάρισας είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση και δεσμεύτηκα να προωθήσω τα αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς. Εξάλλου, έχω ήδη ζητήσει την μοριοδότηση των σεισμόπληκτων μαθητών που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το δημογραφικό είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης και οι πολυμελείς οικογένειες, πολύτεκνες και τρίτεκνες, είναι η απάντηση».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Γκόβαρης, ο Γραμματέας κ. Ηλίας Νατσιούλας και η Έφορος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων κα Ευαγγελία Κουλίζη.

Previous ArticleNext Article