Λάρισα

Με το όπλο… παρά πόδα οι αγρότες ενόψει της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης στη Λάρισα – Εδώ θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων

Με το όπλο… παρά πόδα βρίσκονται οι αγρότες όλης της χώρας μετά τα όσα έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως την ομόθυμη εκτίμηση πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε «γενναιόδωρο» αποτελούν… ασπιρίνη στον καρκίνο για τον πρωτογενή τομέα.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το μπλόκο του Πλατυκάμπου, κάτι που μάλλον θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της αυριανής πανελλαδικής αγροτικής σύσκεψης που θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα.

Μία σύσκεψή ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων, γιατί θα αποφασιστεί εάν θα σκληρύνουν τη στάση τους και πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αυτό που διαφαίνεται πάντως, είναι ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης το οποίο πρέπει να “γεφυρωθεί”, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα λάβουν απρόσμενη τροπή, δεδομένης και της πανευρωπαϊκής συγκυρίας στον πρωτογενή τομέα.

Άλλωστε, αποχωρώντας από την Agrotica με τα τρακτέρ τους, οι αγρότες υποσχέθηκαν πως δεν σκοπεύουν να τα… σβήσουν καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν τους ικανοποιούν και γι’ αυτό κάποιοι από αυτούς προτείνουν κάθοδο στην Αθήνα και διαδήλωση μπροστά από τη Βουλή. Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη να δηλώνει ότι η κυβέρνηση παραμένει πάντα ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες, στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο να τους δοθεί “κάτι παραπάνω” άμεσα -όπως για παράδειγμα η πρόσβαση σε μικροδάνεια ως 25.000 ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες τους- ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Τα πάντα όμως θα κριθούν αύριο στην «καρδιά» της αγροτιάς και του Θεσσαλικού κάμπου…

onlarissa.gr

 

Previous ArticleNext Article