Αθλητισμός

Με το δεξί… ο Π.Ο.Ε

Με το δεξί… ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Π.Ο.Ε στο νέο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας μιας και επικράτησε εκτός έδρας του νεανικού και συνάμα ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Απόλλωνα Λάρισας με 1-0.

Το γκολ του Γιώργου Καραμούλα στο 47΄ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε τους βαθμούς της νίκης στο συγκρότημα του Νίκου Φώλλα που παρουσίασε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, ποντάροντας πολλά στην εμπειρία και την προσωπικότητα των παικτών.

Από την άλλη πλευρά το άκρως νεανικό συγκρότημα του Τάσου Βενέτη μόχθησε αρκετά με τη σειρά του, διεκδίκησε με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα και μπορεί να έφυγε άπραγο από τον αγωνιστικό χώρο αλλά σίγουρα παιχνίδι με παιχνίδι, θα βελτιώνεται ολοένα και πιο πολύ, με το μέλλον να του ανήκει.

Στείρο… το α΄μέρος

Μόλις στο 5΄ο Καραμούλας απείλησε με τον Φαρμάκα να αποκρούει ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Χατζής από θέση βολής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 23΄ένα καλό σουτ του Γκαμπέτα εξουδετέρωσε και πάλι ο Φαρμάκας ενώ στο 28΄ένα καλό σουτ του Κούρτι έφυγε λίγο άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα και οι Ελασσονίτες ανέβαζαν στροφές, με τον Τσιάκο σε δύο περιπτώσεις (39΄, 42΄) να μην μπορεί να νικήσει τον σταθερότατο Φαρμάκα και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Ο Καραμούλας έκανε τη διαφορά…

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Π.Ο.Ε στην επανάληψη καθώς στο 47΄ο Καραμούλας με σουτ έκανε το 0-1 μετά από προσπάθεια του Γκαμπέτα και κεφαλιά του Τσιάκου, σε μια φάση όπου ολιγώρησε η άμυνα της λαρισινής ομάδας.

Γκολ ψυχολογίας για τους Ελασσονίτες και θα μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις να σκοράρουν εκ νέου με τους Τσιάκο (50΄) και Μουλτσιά (52΄) αλλά Φαρμάκας και οριζόντιο δοκάρι τους στέρησαν τη χαρά αυτή.

Ο Απόλλωνας που δεν πτοήθηκε, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και στο 58΄η κεφαλιά του Καλαπανίδα έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 68΄ο Γούπος απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Χατζή.

Τα τελευταία λεπτά πήραν δραματικό χαρακτήρα, με τον Π.Ο.Ε να φεύγει τελικά νικητής από το γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Η διαιτησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Γρηγόρη Δεδικούση που είχε βοηθούς τους Αποστόλη Καρακώστα και Στέργιο Σκριάπα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης):

Φαρμάκας, Καλαπανίδας (70΄Γερεντές Γ.), Μπαγιώτας (60΄Μεταξάς), Νικολακούλης, Διβανές, Πασιάς, Χατζής (78΄Τερμιτζόγλου), Μπουκουβάλας, Κούρτι (60΄Τσαπατόρης), Γερεντές Θ. (70΄Τσιούτσιας), Λάιος.

Π.Ο.Ε (Ν. Φώλλας):

Γούπος, Μπούσιας, Κορτσάρι, Λαγός, Περτζιόνι (60΄Ρολντάν), Κριέζης, Γκαμπέτας, Καραγκούνης, Μουλτσιάς (80΄Κωνσταντινίδης), Τσιάκος (56΄Ζιάγκλαβος), Καραμούλας.

Δείτε φωτογραφίες:

larisagoal.gr Σάκης Γκουρνέλης

Previous ArticleNext Article