Λάρισα

Με συλλαλητήριο και μηχανοκίνητη πορεία τίμησαν το Κιλελέρ οι αγρότες: «Δεν σταματάμε τον αγώνα μέχρι να δοθούν λύσεις» (φωτο – βίντεο)

Μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και συλαλλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες, τιμώντας έτσι συμβολικά αλλά και μαζικά το Κιλελέρ και τη θυσία των κολίγων στο Κιλελέρ.

Στον χώρο του μνημείου έφτασαν αντιπροσωπείες αγροτών από πολλές περιοχές της Ελλάδας και φυσικά από τη Λάρισα και την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Σε ότι αφορά την αυριανή συνάντηση στην πρωτεύουσα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισαν με έμφαση ότι το σημερινό συλλαλητήριο αποτελεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να δοθούν λύσεις για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης σημειωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον χώρο τιμής για τους κολίγους του Κιλελέρ, τους τιμάμε όπως τους πρέπει, και εμείς συνεχίζουμε με αγώνες. Εκτελούμε την εντολή των αγροτών και τους τιμάμε με μορφή συλλαλητηρίου, τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, δίπλα μας βρίσκονται ακόμη χιλιάδες στρέμματα βουτηγμένα στο νερό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα. Περιμένουμε από την αυριανή συνάντηση με το πρωθυπουργό να πάρουμε απαντήσεις και λύσεις».

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε: «Τιμάμε σήμερα την εξέγερση των κολίγων αγροτών εδώ στο Κιλελέρ, για μας το Κιλελέρ εμπεριέχει πολλά μηνύματα, δεν είναι απλά μια εκδήλωση μνήμης, είναι αγώνας για να μπορούμε να παράγουμε και να έχουμε ένα εισόδημα για να μένουμε στα χωριά μας. Σήμερα είναι μια συμβολική αλλά και μαζική συγκέντρωση εδώ. Αύριο περιμένουμε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, λύσεις και απαντήσεις, χρονοδιάγραμμα και περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πλημμυροπαθών αγροτών. Στέλνουμε σήμερα από το Κιλελέρ ένα μήνυμα εξέγερσης και αντίστασης, ανυπακοής και αντεπίθεσης ότι μπορούμε με τους αγώνες μας να έχουμε αποτελέσματα και να ανατρέπουμε πολιτικές που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα όπως είναι και η νέα ΚΑΠ η οποία είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Δεν πρέπει να αφήσουμε το θέμα της Θεσσαλίας χωρίς να διεκδικήσουμε, διότι υπάρχουν 450.000 στρέμματα που δεν θα καλλιεργηθούν και τα 180.000 είναι εδώ στην περιοχή της Κάρλας και τα υπόλοιπα στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Δεν έχει δοθεί τίποτα σχεδόν για το πάγιο κεφάλαιο και την αρωγή την έχουν πάρει ελάχιστοι. Συνεπώς είναι ένας αγώνας που πρέπει να ικανοποιηθούν αιτήματα».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

  

 

onlarissa.gr

 

 

Previous ArticleNext Article