Λάρισα

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Λάρισα (φώτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικοτητας (16-22 Σεπτεμβρίου).

Η Κεντρική πλατεία της πόλης, τόσο το Σάββατο και το ευρύτερο στενό κέντρο, την Κυριακή, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ελεύθερο χώρο αθλητικών δράσεων και παιγνιδιού και πολύ ποδήλατο, με μεγάλη συμμετοχή, παιδιών, οικογενειών, και νέοι και νέες, συμμετείχαν στις δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της φετινής πανευρωπαϊκής δράσης «Εβδομάδα Ευρωπαϊκή Κινητικότητας».

Ο θεσμός, ο οποίος στηρίζεται και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, δίνει σε Δήμους την ευκαιρία να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις και μαζί με τους πολίτες να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις τους, ενθαρρύνοντας και προωθώντας τη Βιώσιμη Κινητικότητα. Φέτος, στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους για την μετακίνησή τους. Η Λάρισα, φυσικά, η οποία είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας, κάνοντας τα τελευταία χρόνια, πολύ σημαντικά βήματα, οργανώνει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων με επίκεντρο το ποδήλατο, την άθληση αλλά και η ασφάλεια στη μετακίνηση.

Την Κυριακή, το κέντρο της πόλης ήταν κλειστό για τα οχήματα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Στην Κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις για παιδιά.

Η δράση “HERO 2030” , αφορούσε πίστα δεξιοτεχνίας για ποδήλατα, αφιερωμένη στους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών. Η συμμετοχή των παιδιών στην συγκεκριμένη πίστα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τόσο την Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο.

Επίσης το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν και αγώνες ποδηλασίας στην περιοχή του κέντρου.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή βρέθηκε στη Λάρισα και στις δράσεις του Δήμου και ο ποδηλάτης Γιάννης Παπανικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε με επιτυχία το «Olympus bike challenge». Ο αθλητής διένυσε μια απόσταση 880 χλμ από την Αθήνα μέχρι το μυθικό βουνό του Ολύμπου.

Οι δράσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα και κορυφώνονται την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με την ποδηλατοβόλτα. Η δράση με τίτλο «Μια πόλη ένα ποδήλατο» οργανώνεται από το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και τις Κοινότητες.

Ραντεβού στις 7 μ.μ. σε σημεία εκκίνησης των τεσσάρων διαδρομών που θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, όπου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία από σχήματα του Μουσεικού Σχολείου της Λάρισας.

Σημεία αφετηρίας

1η κοινότητα Πάρκο Χρωμάτων,

2η Κοινότητα Πλατεία Σάλια,

3η Κοινότητα Αγιος Γεώργιος, Νέα πλατεία

4η Κοινότητα Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας

*Μην ξεχάσετε τα φώτα στο ποδήλατο σας.

Επίσης, μια ημέρα νωρίτερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο Περίπατος για την Ειρήνη σε συνεργασία με τους καθηγητές Φ.Α του Προγράμματος «Άθληση και Γυναίκα» του Τμήματος Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ.

Στις 6 μ.μ. επιβιβαζόμαστε με το ηλεκτρικό λεωφορείο δωρεάν από την Κεντρική πλατεία, προσφορά των Αστικών Συγκοινωνιών Λάρισας. Πέραν της Κεντρικής πλατείας στάση για επιβίβαση θα γίνει μπροστά στο 3ο Δημοτικό σχολείο (Ηρ.Πολυτεχνείου), Με την συνοδεία των καθηγητών θα περπατήσουν και θα ασκηθούν στο Μεζούρλο, στο Διαχρονικό Μουσείο. Ώρα επιστροφής 20.00

Στο σύνολο των δράσεων μετέχουν δομές και υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και των φορέων του, συλλογοι, φορείς, ομάδες κ.α.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις χθεσινές δράσεις

 

Previous ArticleNext Article