Ελασσόνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 5ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης-Ολύμπου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες αθλητικές δραστηριότητες του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης με τον 5ο Ορειβατικό αγώνα Τσαριτσάνης – Ολύμπου . στις 2 και 3 Απριλίου 2022. Την πρώτη μέρα 02-04-2022 έγινε ο αγώνας τρεξίματος για παιδιά, Κρυόβρυση Fun Run σε συνδυασμό με άλλες δράσεις- μηνύματα για το παιδικό βιβλίο και την Ειρήνη.

Παίζουμε και  τραγουδάμε , τρέχουμε και περπατάμε κάνοντας επίκαιρους τους στίχους του ποιητή μας Γ. Ρίτσου «Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος κι ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ»  « Το όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη, Ειρήνη ένα ποτήρι ζεστό γάλα, κι ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει . Δώστε τα χέρια αδέρφια μου, αυτό είναι Ειρήνη.

Τη δεύτερη μέρα 03-04-2022 έγιναν οι δυο ορεινοί αγώνες 30 χλμ. και Σέγκια trail 8 χλμ., καθώς κα πεζοπορία 4,5 χλμ..

Η θετική συμβολή και η έμπρακτη υποστήριξη από τους συνδιοργανωτές, Κοινότητα Τσαριτσάνης, Δήμος Ελασσόνας, Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και από τους υποστηρικτές-χορηγούς αλλά και των εθελοντών, ήταν σημαντική ώστε να διοργανωθούν κατά το δυνατόν καλύτερα και πιο άρτια , όλες οι δράσεις.

Να επισημάνουμε τη μεγάλη συμμετοχή σ’ όλες τις εκδηλώσεις, υπερδιπλάσια, από τις προηγούμενες ,πριν δυο χρόνια που ακυρώθηκαν, αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Στον αγώνα Κρυόβρυση Fun Run συμμετείχαν 100 παιδιά. Στους δε άλλους αγώνες συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα, επίσης σχεδόν 100 πεζοπόροι και φυσικά αρκετοί συνοδοί.

Στόχος μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για παραπέρα ουσιαστική συνεργασία με όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες ώστε να αναπτύξουμε νέες πρωτότυπες δράσεις στο βουνό και στο δάσος της Τσαριτσάνης και της ευρύτερης περιοχής για αθλητές και πεζοπόρους να προσελκύσουμε νέους κυρίως, επισκέπτες στον τόπο μας.

Να δημιουργήσουμε σταθερές υποδομές ώστε να προσελκύσουμε κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για άθληση, γνώση και απόλαυση της φύσης, των βοτάνων, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Να μη γίνονται μόνο χρονιάτικες εκδηλώσεις σαν τις πυγολαμπίδες, που αναβοσβήνουν και χάνονται.

Και όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία και τη σφραγίδα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, με ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και παρόλο που εδώ και 12 χρόνια, παραμένει άστεγος, χωρίς γραφεία, σαν περιφερόμενος θίασος στους πέντε ανέμους.

Previous ArticleNext Article