Λάρισα

Με μαθητές της Σχολής ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ συναντήθηκε ο Β. Κόκκαλης: «Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων»

Το μείζον ζήτημα των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει υποβάθμιση στα πτυχία τους, συζήτησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης κατά τη συνάντηση που είχε με μαθητές της Σχολής ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός που ήδη έχει φέρει το ζήτημα στη βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, τόνισε πως η επίμαχη διάταξη έρχεται να υποβαθμίσει τα πτυχία των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, αφού αντί να απονέμουν επαγγελματικά πτυχία επιπέδου 4 μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις, θα χορηγούν μόνο βεβαιώσεις σπουδών, που θα παρέχουν στους αποφοίτους τη δυνατότητα για πτυχίο επιπέδου 3 μετά από εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Η δε, έλλειψη μεταβατικής περιόδου «συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος χιλιάδων σπουδαστών η οποία ανατρέπει βίαια και αδικαιολόγητα τον επαγγελματικό και εκπαιδευτικό τους προγραμματισμό».

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία των μαθητών ενημέρωσε τον πρώην υφυπουργό για τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Απριλίου, όταν και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, κάτι που θα επαναληφθεί και τις δύο επόμενες Παρασκευές που θα ακολουθήσουν».

«Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική και να σταματήσει η υπουργός να βρίσκεται απέναντι στα όνειρα χιλιάδων παιδιών που αναζητούν τη δική τους μοίρα στον ήλιο» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Previous ArticleNext Article