Ελασσόνα

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια η Ελασσόνα τίμησε την 28η Οκτωβρίου (φώτο)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και παρουσία αρκετού κόσμου και εκπροσώπων των αρχών γιορτάστηκε στην Ελασσόνα  η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Ελασσόνα.

Στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου εψάλη επίσημη δοξολογία όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης. Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό – PhD δρ. Επιστημών της Αγωγής – Ειδίκευση στην Κοινωνική Λαογραφία, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, διευθύντρια του ΓΕΛ Ελασσόνας Ευαγγελία Ράπτου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε 1΄ σιγή στη μνήμη των πεσόντων νεκρών και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιαβέ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην κεντρική οδό της 6ης Οκτωβρίου με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν με την παραουσία τους: ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Φλώρος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Διονύσης Μπαλούκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κορακίδης  οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Κώστας Έξαρχος, Κώστας Πασχόπουλος, Θανάσης Ζιώγας,  ο πρόεδρος της κοινότητας Ελασσόνας Βασίλειος Μουλτσιάς,  ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου, ο Διοικητής 361 ΠΑΠ Ελασσόνας Αστέριος Τσιτσιβάς,  ο Διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας  Ελευθέριος Μουλτσιάς,  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νομού Λάρισας,  του κλήρου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκατοντάδες κατοίκοι.

Δείτε φωτγογραφίες:

Previous ArticleNext Article