Ελασσόνα

Με λαμπρότητα η Ελασσόνα τίμησε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την 25η Μαρτίου (φώτο-video)

Με λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη, η Ελασσόνα γιόρτασε τον «διπλή γιορτή» του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτης Ελασσόνως κκ Χαρίτωνα, όπου συλλειτούργησαν  ο προϊστάμενος του ναού –πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης  π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π.Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Παναγιώτης Σοφιανός.

Αμέσως μετά, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, στην Κεντρική πλατεία, όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση.

Εκεί εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό διευθύντρια του ΓΕΛ Ελασσόνας κα. Ευαγγελία Ράπτη Στεργιούλα  που με μεστό λόγο αναφέρθηκε στην Επανάσταση που ξέσπασε κατά την ημέρα του Ευαγγελισμού του 1821, την ημέρα που τα καλά μαντάτα για τον ερχομό του Μεσσία ταυτίστηκαν με τη λύτρωση του Γένους.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιπειφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα,  Κωστας Πασχόπουλος, Έλενα Ταζέ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Θανάσης Μπίζιος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ελασσόνας  Καλιόπη Φώλλα, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων και εκπρόσωπος του ανώτερου διοιηκητή φρουράς ο Συνταγματαρχης Αθανάσιος Σαράντης , ο εκπρόσωπος του Γενικού περιφερειακού διευθυντή Θεσσαλίας Διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Αστυνόμος Α’  Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας  ο Αντιπύραρχος Δημήτριος Τζιβής, ο πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης, η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Σταυρούλα Δάσιου, ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Α/ΘΜΙΑΣ  Ελασσόνας Αχιλλέας Ζανιάς, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού υπαρχηγός του σώματος Σαμμαρειτών Ελένη Γκανάτσιου, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκατοντάδες κατοίκοι.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας και στη συνέχεια έγινε η μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία.

Θα ακολουθήσει νέο άρθρο με πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επιμνημόσυνη δέηση και την παρέλαση.

Δείτε video:

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article