Ελασσόνα

Με λαμπρότητα η Ελασσόνα τίμησε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την 25η Μαρτίου

Με λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη, η Ελασσόνα γιόρτασε τον «διπλή γιορτή» του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτης Ελασσόνως κκ Χαρίτωνα, όπου συλλειτούργησαν  ο προϊστάμενος του ναού –πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης  π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π.Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Χρήστος Γεροφάκαςπ. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Αμέσως μετά, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, στην Κεντρική πλατεία, όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση.

Εκεί εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του  ΕΠΑΛ Ελασσόνας κα. Παναγιώτα Δεληιάννη Γκαρλέμου  που με μεστό λόγο αναφέρθηκε στην Επανάσταση που ξέσπασε κατά την ημέρα του Ευαγγελισμού του 1821, την ημέρα που τα καλά μαντάτα για τον ερχομό του Μεσσία ταυτίστηκαν με τη λύτρωση του Γένους.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας και στη συνέχεια έγινε η μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι περιφερειακοι σύμβουλοι Θανάσης Παιδής, Στέλιος Δημότσιος, Διονύσης Μπαλούκας,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Γιάννης Καριπίδης,  Κωστας Πασχόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαδημόπουλος  ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ελασσόνας  Βασίλης Μουλτσιάς, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων και εκπρόσωπος του ανώτερου διοιηκητή φρουράς ο Σμήναρχος  Νούσιας Περικλής, ο εκπρόσωπος του Γενικού περιφερειακού διευθυντή Θεσσαλίας Διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Αστυνόμος Α’  Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας  ο Αντιπύραρχος Ελευθέριος Μουλτσιάς, οι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θωμάς Παπαλιάγκας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας Γεώργιος Γιαννούλας,  ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Νικόλαος Μπίκιας, ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Α/ΘΜΙΑΣ  Ελασσόνας Αχιλλέας Ζανιάς, ο γραμματέας οργανωτικού του Εργατουπαλληλικού κέντρου Ελασσόνας  Γεώργιος Καραγιώργος, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκατοντάδες κατοίκοι.

Θα ακολουθήσει νέο άρθρο με πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επιμνημόσυνη δέηση και την παρέλαση.

 

 

Previous ArticleNext Article