Ελασσόνα

Με μεγαλοπρέπεια πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία στον Ι.Ν. των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κλεισούρα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, θρησκευτική κατάνυξη και με την παρουσία δεκάδων πιστών της Κλεισούρας Ελασσόνας και αρκετών επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, τελέστηκε απόψε Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία,στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Κλεισούρα Ελασσόνας, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος καθώς και ιερείς της
Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας.
Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και ομιλία με θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αναλύοντας την ζωή τους, την πρόσκληση που αποδέχτηκαν από το Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την αξίωση που έλαβαν από τον Θεό να ονομάζονται Πρωτοκορυφαίοι και Απόστολοι των Εθνών.
Επεκτείνοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην φράση του Κυρίου προς τον Απόστολο Πέτρο: «συ ει Πέτρος και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου την Εκκλησίαν και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» και για τον Απόστολο Παύλο: από διώκτης των Χριστιανών, παιδαγωγός της οικουμένης και αρωγός του Ευαγγελικού Λόγου.
Στο τέλος του εσπερινού ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος αναφέρθηκε στην συντήρηση και αγιογράφηση του ιερού ναού και για το έργο που πραγματοποίησε μαζί με κατοίκους της Κλεισούρας μετά την κοίμηση του μακαριστού ιερέα του ναού και την αποπεράτωση και καλλωπισμό του ιερού ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου.. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δώρισε και αφιέρωσε αντίγραφα εικόνων σε αυτούς που βοήθησαν στην αποπεράτωση του ναού τους ιερείς , αγιογράφους στην νεωκόρισσα του ιερού ναού , καθώς και στους επιτρόπους και σε όλους εμάς τους παρευρισκόμενος πιστούς του εσπερινού..
Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκά πίτες καφέ κρύο νερό σε όλους μας στον όμορφο αύλειο χώρο του Ναού..
Τους ιερείς που αναγνώρισα και οι ιερείς που αναγνώρισα και Συνλειτουργησαν στον αποψινή εσπερινό ήταν πατέρες π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, ιερέας Κοιμήσεως Θεοτόκου Τσαριτσάνης, π. Χρήστος Γεροφάκας, ιερέας Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας, π. Αθανάσιος Αποστόλου ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τσαριτσάνης.
Επίσης στον εσπερινό έψαλλαν οι ιεροψάλτες της Τσαριτσάνης κ. Βάιος Βάρσος και κ. Χρήστος Καψάλης.
Κείμενο-φωτογραφίες: Βαγγέλης Σαπουνάς
Previous ArticleNext Article