Λάρισα

Με κάθε λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών και επισκεπτών γιορτάστηκε η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στα χωριά του Δήμου Τεμπών

Παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυψελοχωρίου και Καλοχωρίου, χοροστατούντων των εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Γεδεών  και π. Κυρίλλου αντίστοιχα.

 Στο κήρυγμά τους, αναφέρθηκαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Προδρόμου, ενώ τόνισαν την ταπείνωση και την ομολογία του Αγίου συνάμα με την υπακοή και τη μαρτυρία του και προέτρεψαν τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τη ζωή και την πίστη Του και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν την ταπείνωση και τη ζωή του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια των Πανηγυρικών Εσπερινών οι ιεροψάλτες έψαλαν μελίρρυτα τους ύμνους του Αγίου.

Στους εσπερινούς προσήλθε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι Βουλευτές του νομού Λάρισας της Ν.Δ. κα. Στέλλα Μπίζιου και κ. Χρήστος Κέλλας και του ΚΙ.ΝΑΛ.-ΠΑΣΟΚ κα. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Κρικώνης και κ. Ζήσης Γκανάτσιος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γεώργιος Νικολάου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των τοπικών κοινοτήτων Κυψελοχωρίου και Καλοχωρίου, οι οποίοι έλαβαν την ευλογία των πατέρων.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Σύναξης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ντόντο, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Νίκο Μητσογιάννη και κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και  τον πρόεδρο της Κοινότητας Παραποτάμου κ. Γιώργο Γουγουλιά, συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Παραπόταμο του Δήμου Τεμπών, προεξάρχοντος του π. Δημητρίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος και η δημοτική Αρχή ευχήθηκαν στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Previous ArticleNext Article