Ελασσόνα

Με κατάνυξη και τιμές γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα

Με θεία κατάνυξη και με την παρουσία δεκάδων πιστών κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ελασσόνας, όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Χοροστάτησε ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π.Νεόφυτος, ο αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρήστος Γεροφάκας π. Ευαγγελος  Γκανάτσιος και π. Νικόλαος Πνευματικός. Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου.

Δεκάδες πιστοί προσήλθαν και παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργίαγια και προσκυνήσαν την Εικόνα του Αγίου . Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Διονύσης Κουρομπίνας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάγια Μουτζίκου, Ανέστης Σερετίδης και Κατερίνα Ζηρδέλη-Σερετίδη

 

 

Previous ArticleNext Article