Ελασσόνα

Με κατάνυξη η Ελασσόνα γιόρτασε τη «Μητρόπολη των Εορτών»

Με θεία κατάνυξη και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών γιορτάστηκε η «Μητρόπολη των Εορτών», τα Χριστούγεννα στην επαρχία Ελασσόνας.

Στην πανηγυρική Λειτουργία της Γεννήσεως του Σωτήρος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί του ο προϊστάμενος του ναού πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός.

Ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος ανέγνωσε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζει, ότι είναι θλιβερό για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου σήμερα δεν  “παραλαμβάνει” τον Χριστό. Έπειτα από τη θαυματουργική επέκταση του Χριστιανισμού, έπειτα από τη Σωτηρια που ο Λυτρωτής χάρισε στην ανθρωπότητα, πολλοί άνθρωποι απωθούμε το Σωτήρα Χριστό από τη ζωή μας, μένουμε αδιάφοροι και ξένοι προς τη διδασκαλία του και τον τρόπο ζωής που υποδυκνείει. Ζούμε όπως θέλουμε εμείς και όχι θέλει ο Χριστός και φτάνουμε  στο τραγικό σημείο να επιδιώκουμε τη διαγραφή ακόμα της γεννήσεως Του που συνιστά τα Χριστούγεννα, με την αντικατάστασή τους με μια αθρησκη εορτή, ασχετη με το πρόσωπο του Χριστού. Η χαρά των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μόνιμη και διαρκής οταν τα  εορτάζουμε με το Χριστό, Χριστούγεννα με τον Λυτρωτή και τη χαρά της Σωτηρίας που μας χαρίζει.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε εορτίως στο εκκλησίασμα Ευλογημένα Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθανάσιος . Ζιώγας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Καρυπίδης, Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Κώστας Έξαρχος,  Χρήστος Παπαδημητρίου, ο εντεταλμένος ειδικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας – πρ. αντιδήμαρχος Γιάννης Νάνος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου,  ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Βασ. Μουλτσιάς, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί,  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article