Ελασσόνα

Με ήρωες από την Καλλιθέα Ολύμπου… παρουσιάζεται το βιβλίο “Εραστές Ονείρου”

Πρόκειται για τρεις πρωταγωνιστές, από την επαρχία Ελασσόνας και συγκεκριμένα από το χωριό Καλλιθέα Ολύμπου, που πήραν τη ζωή στα χέρια τους και με αυτοπεποίθηση αντιμετώπισαν τις αντίξοες συνθήκες της εποχής και έκαναν πραγματικότητα τα παιδικά τους όνειρα» αναφέρει σήμερα στην «Ε» ο συγγραφέας ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος, μιλώντας για το βιβλίο του «Ονείρου Εραστές» (εκδόσεις «Μάτι»), που θα παρουσιαστεί σήμερα, στις 7 μ.μ., στη Λογοτεχνική Γωνία.

Ο ογδοντατριάχρονος συγγραφέας Ιάκωβος Παπαδόπουλος μιλώντας για το βιβλίο του θα τονίσει ότι: «Το μυθιστόρημα Ονείρου Εραστές αναφέρεται στη ζωή των νέων ανθρώπων της γενιάς του ‘60. Πρόκειται για τρεις πρωταγωνιστές, από την επαρχία Ελασσόνας και συγκεκριμένα από το χωριό Καλλιθέα Ολύμπου, που πήραν τη ζωή στα χέρια τους και με αυτοπεποίθηση αντιμετώπισαν τις αντίξοες συνθήκες της εποχής και έκαναν πραγματικότητα τα παιδικά τους όνειρα. Αγάπησαν τη ζωή με τις αδυναμίες της και διέπρεψαν στην κοινωνία και τα γράμματα» θα πει ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ θα συνεχίσει λέγοντας ότι: «Μετά τις γυμνασιακές σπουδές, αρχικά στην Ελασσόνα και αργότερα στην Κατερίνη, κατέβηκαν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας για σπουδές. Εδώ προσπάθησαν συνδυάζοντας δουλειά και σπουδές, αλλά οι δυσκολίες φάνηκαν δυσθεώρητες. Ο ένας της παρέας, ο Νικηφόρος, γνωρίστηκε με μία συμφοιτήτριά του, γνωστής αθηναϊκής οικογένειας, και τα καταφέρνει να ολοκληρώσει τις νομικές σπουδές του και να εδραιωθεί ως ένας μεγαλοδικηγόρος στην Αθήνα.

 

 

Οι άλλοι δύο αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, ο Σωκράτης να γραφτεί στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας της Ιταλίας και στον Τομέα Λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας, και ο άλλος στο Αμβούργο της τότε Δυτικής Γερμανίας, εγκαταλείποντας τα δύο εξάμηνα σπουδών Κοινωνιολογίας και ξεκινώντας στη Νομική Σχολή, αποκτώντας υποτροφία για ιδιαίτερα ταλαντούχους φοιτητές. Εδώ όπως ο φίλος τους στην Αθήνα δημιούργησαν τις οικογένειές τους και κατάφερναν να διαπρέψουν επαγγελματικά. Μετά από δέκα χρόνια και το πέρας της δικτατορίας των συνταγματαρχών, την οποία όλοι τους πολέμησαν, συναντιούνται στην Αθήνα και αποφασίζουν να επισκεφθούν τη γενέτειρα γη, που την κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια σαν φυλαχτό στον κόρφο τους».
Θανάσης Αραμπατζής

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article