Ελασσόνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Θεατρικό Διήμερο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοράχης (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Θεατρικό Διήμερο που οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοράχης (ΠΣΑ) εις μνήμη του επί πολλά έτη προέδρου του Ισαάκ (Σάκη) Δημητριάδη την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.
Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Πρόεδρος του ΠΣΑ Χάρης Δημητριάδης, εκφωνώντας λόγο για τον εκλιπόντα. Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν ο νονός του Σάκη Δημητριάδη, Ζήσης Γιώτσας και κατόπιν η σύζυγός του Τούλα (Σταματία) Κουρνούτη. Η Ελένη Δημητριάδη, κόρη του εκλιπόντος, παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του Σάκη στον Σύλλογο του χωριού, καθώς και μια ανθοδέσμη. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «ο Κυνηγός του Έρωτα» από το Θέατρο Τεχνών Λάρισας, ενώ η βραδιά έκλεισε με γεύμα που παρέθεσε ο Σύλλογος στους ηθοποιούς.
αετοραχη_θεατρικο
Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος του ΠΣΑ μίλησε και πάλι για την προσφορά του Σάκη Δημητριάδη στο Σύλλογο, καθώς επίσης και η σύζυγος του εκλιπόντος, έχοντας στο πλευρό της την μικρή Ελένη. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Ιωάννης Κοσμίδης, συγγραφέας και σκηνοθέτης της παράστασης «Η Παλαλέσα» που παρουσιάστηκε από την ποντιακή θεατρική σκηνή Πιερίας στην ποντιακή διάλεκτο. Στην συνέχεια ο Σύλλογος ετοίμασε τραπέζι με φαγητό για τους ηθοποιούς, αλλά και για τους συγχωριανούς που παρέμειναν μετά το τέλος της παράστασης, ενώ ακολούθησε ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα από τον Γρηγόρη Σιδερά (λύρα – τουλούμ – τραγούδι) και τις Αναστασία Δανιηλίδου και Μαρία Τόσκα (νταούλι).
Πριν από την έναρξη των θεατρικών παραστάσεων και τις δύο βραδιές προβλήθηκε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο μικρής διάρκειας με αναμνήσεις από την δράση και την ζωή του Σάκη το οποίο ετοίμασαν νέες και νέοι του χωριού.

Previous ArticleNext Article