Ελασσόνα

Με επισημότητα η Ελασσόνα τίμησε την 25η Μαρτίου (φώτο)

Με λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη, η Ελασσόνα γιόρτασε τον «διπλή γιορτή» του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, όπου συλλειτούργησαν  ο προϊστάμενος του ναού –πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης  π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π.Ευάγγελος Γκανάτσιος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Αμέσως μετά, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, στην Κεντρική πλατεία, όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση.

Εκεί εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας κα. Κακαβάνη Ελευθερία  που με μεστό λόγο αναφέρθηκε στην Επανάσταση που ξέσπασε κατά την ημέρα του Ευαγγελισμού του 1821, την ημέρα που τα καλά μαντάτα για τον ερχομό του Μεσσία ταυτίστηκαν με τη λύτρωση του Γένους.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας και στη συνέχεια έγινε η μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν,ο Αντιπερειφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι περιφερειακοι σύμβουλοι Θανάσης Παιδής και Πέτρος Τσακνάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Κώστας Έξαρχος, Κωστας Πασχόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ελασσόνας  Βασίλης Μουλτσιάς, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ο Σμήναρχος Ελευθέριος Ιωσηφίδης, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Χατζής, ο αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Αστυνόμος Β’ Αρσένης Δημήτριος, εκ μέρους  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας  ο Αντιπύραρχος Πάσχος Ιωάννης, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκατοντάδες κατοίκοι.

Δείτε φωτγογραφίες:

 

 

Previous ArticleNext Article